2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

200 métert vészfékezett a metró a Pillangó utcánál

Tegnap reggel ismét sok bosszúságot okozott a fővárosiaknak a metró: ezúttal a 3-as vonalán, a Lehel téri megállóban füstölt egy szerelvény, emiatt a reggeli csúcs idején pótlóbuszok jártak a Deák tér és az Árpád híd között.

Mostanában egyre többször történik valami baleset vagy üzemzavar valamelyik vonalon, így a téma a fővárosi közgyűlésben is felvetődött. Tarlós István főpolgármester szerint nem szabad összemosni a különböző vonalakon történt eseteket.


Fotó: Mészáros Diána

/Fotó: Mészáros Diána

– Van három metró három különböző problémával, amelyek közül kettő nem súlyos, a harmadik pedig nagyon súlyos. Ne beszéljünk tömeges balesetekről, egy baleset történt, hétfőn a 2-es metróvonalon – fogalmazott. Utóbbiról, a Pillangó utcai esetről a szakértői vizsgálat eközben megállapította, hogy a hátul lévő szerelvény ötven kilométer per órával haladt, amikor 300 méterrel az állomás előtt fékezni kezdett, a vészféket száz méterrel később kapcsolta be a vezető. A kocsi végül 4-5 kilométer per órás sebességgel ütközött neki a megállóban várakozó szerelvénynek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Saját márkanevet építenek ki a szabolcsi almának

    Saját márkanevet építenek ki a szabolcsi almának

    Egyelőre csak belföldön elképzelhető, többéves folyamat és kitartó munka eredményeként, hogy saját márkanevet építsenek ki a szabolcsi almának – mondta a Magyar Hírlapnak Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) alelnöke.