2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

200 métert vészfékezett a metró a Pillangó utcánál

Tegnap reggel ismét sok bosszúságot okozott a fővárosiaknak a metró: ezúttal a 3-as vonalán, a Lehel téri megállóban füstölt egy szerelvény, emiatt a reggeli csúcs idején pótlóbuszok jártak a Deák tér és az Árpád híd között.

Mostanában egyre többször történik valami baleset vagy üzemzavar valamelyik vonalon, így a téma a fővárosi közgyűlésben is felvetődött. Tarlós István főpolgármester szerint nem szabad összemosni a különböző vonalakon történt eseteket.


Fotó: Mészáros Diána

/Fotó: Mészáros Diána

– Van három metró három különböző problémával, amelyek közül kettő nem súlyos, a harmadik pedig nagyon súlyos. Ne beszéljünk tömeges balesetekről, egy baleset történt, hétfőn a 2-es metróvonalon – fogalmazott. Utóbbiról, a Pillangó utcai esetről a szakértői vizsgálat eközben megállapította, hogy a hátul lévő szerelvény ötven kilométer per órával haladt, amikor 300 méterrel az állomás előtt fékezni kezdett, a vészféket száz méterrel később kapcsolta be a vezető. A kocsi végül 4-5 kilométer per órás sebességgel ütközött neki a megállóban várakozó szerelvénynek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.