2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Tatabánya

34 milliárdból 219 új munkahely Tatabányán

34 milliárd forintból bővíti tatabányai üzemét az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat, ehhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztés részleteit a múlt héten ismertették a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója elmondta, a beruházással az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal.


13_bd_bovites_02

Vállalatunk 2008-ban alapította meg tatabányai gyárát, azóta összesen 250 millió dollárt költöttünk a termelés beindítására, majd a tevékenységünk fejlesztésére – foglalta össze az elmúlt évek költségeit a cégvezető. – Ezalatt folyamatosan új munkahelyek születtek nálunk, mára 700 munkavállalót foglalkoztatunk. Tavaly Tatabányára telepítettünk egy új üzletágat, a biotudomány részleget, és letettük egy, a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét is.

Szijjártó Péter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Becton Dickinson beruházása révén 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahely is létrejön.


Az Egyesült Államok és Magyarország gazdasági együttműködése minden vitán felülállóan sikertörténet – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. – Az Egyesült Államok a második legfontosabb beruházó Magyarországon, ennek köszönhetően az unión kívüli első számú exportpiaca is lett az országnak. Ez a beruházás is jól mutatja, hogy az amerikai tőke továbbra is bízik Magyarországban. Az orvosi eszközök gyártása az év első kilenc hónapjában 19 százalékkal, 203 milliárd forintra nőtt a tavalyihoz képest hazánkban, és ebben Tatabányának komoly szerepe van.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere úgy fogalmazott, a Becton Dickinson a város egyik legkiszámíthatóbb partnere.

Hosszú évek óta stabil és megbízható partnerünk az amerikai vállalat  – mondta a városvezető. – A BD folyamatosan bővít, negyedévente 30-40 munkavállalót is felvesz. Fontos hangsúlyoznunk: az amerikaiak részéről nagy bizalmat feltételez az, hogy a vállalat biotudomány üzletágát – az Egyesült Államokon kívül – a világon először Magyarországra, Tatabányára telepítették.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte, Tatabánya és a Becton Dickinson kapcsolata a kölcsönös bizalom sikertörténete.

A Becton Dickinson beruházása várhatóan három évet vesz igénybe, a tervezés már folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.