EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

34 milliárdból 219 új munkahely Tatabányán

34 milliárd forintból bővíti tatabányai üzemét az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat, ehhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztés részleteit a múlt héten ismertették a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója elmondta, a beruházással az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal.

13_bd_bovites_02

Vállalatunk 2008-ban alapította meg tatabányai gyárát, azóta összesen 250 millió dollárt költöttünk a termelés beindítására, majd a tevékenységünk fejlesztésére – foglalta össze az elmúlt évek költségeit a cégvezető. – Ezalatt folyamatosan új munkahelyek születtek nálunk, mára 700 munkavállalót foglalkoztatunk. Tavaly Tatabányára telepítettünk egy új üzletágat, a biotudomány részleget, és letettük egy, a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét is.

Szijjártó Péter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Becton Dickinson beruházása révén 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahely is létrejön.

Az Egyesült Államok és Magyarország gazdasági együttműködése minden vitán felülállóan sikertörténet – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. – Az Egyesült Államok a második legfontosabb beruházó Magyarországon, ennek köszönhetően az unión kívüli első számú exportpiaca is lett az országnak. Ez a beruházás is jól mutatja, hogy az amerikai tőke továbbra is bízik Magyarországban. Az orvosi eszközök gyártása az év első kilenc hónapjában 19 százalékkal, 203 milliárd forintra nőtt a tavalyihoz képest hazánkban, és ebben Tatabányának komoly szerepe van.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere úgy fogalmazott, a Becton Dickinson a város egyik legkiszámíthatóbb partnere.

Hosszú évek óta stabil és megbízható partnerünk az amerikai vállalat  – mondta a városvezető. – A BD folyamatosan bővít, negyedévente 30-40 munkavállalót is felvesz. Fontos hangsúlyoznunk: az amerikaiak részéről nagy bizalmat feltételez az, hogy a vállalat biotudomány üzletágát – az Egyesült Államokon kívül – a világon először Magyarországra, Tatabányára telepítették.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte, Tatabánya és a Becton Dickinson kapcsolata a kölcsönös bizalom sikertörténete.

A Becton Dickinson beruházása várhatóan három évet vesz igénybe, a tervezés már folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.