EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Tatabánya

34 milliárdból 219 új munkahely Tatabányán

34 milliárd forintból bővíti tatabányai üzemét az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat, ehhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A fejlesztés részleteit a múlt héten ismertették a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. igazgatója elmondta, a beruházással az előre tölthető fecskendőket és műanyag biztonsági eszközöket gyártó üzem kapacitását bővítik újabb gyártósorokkal.


13_bd_bovites_02

Vállalatunk 2008-ban alapította meg tatabányai gyárát, azóta összesen 250 millió dollárt költöttünk a termelés beindítására, majd a tevékenységünk fejlesztésére – foglalta össze az elmúlt évek költségeit a cégvezető. – Ezalatt folyamatosan új munkahelyek születtek nálunk, mára 700 munkavállalót foglalkoztatunk. Tavaly Tatabányára telepítettünk egy új üzletágat, a biotudomány részleget, és letettük egy, a gyógyszeriparban használt kutatási reagenseket előállító üzemcsarnok alapkövét is.

Szijjártó Péter a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Becton Dickinson beruházása révén 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahely is létrejön.


Az Egyesült Államok és Magyarország gazdasági együttműködése minden vitán felülállóan sikertörténet – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter. – Az Egyesült Államok a második legfontosabb beruházó Magyarországon, ennek köszönhetően az unión kívüli első számú exportpiaca is lett az országnak. Ez a beruházás is jól mutatja, hogy az amerikai tőke továbbra is bízik Magyarországban. Az orvosi eszközök gyártása az év első kilenc hónapjában 19 százalékkal, 203 milliárd forintra nőtt a tavalyihoz képest hazánkban, és ebben Tatabányának komoly szerepe van.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere úgy fogalmazott, a Becton Dickinson a város egyik legkiszámíthatóbb partnere.

Hosszú évek óta stabil és megbízható partnerünk az amerikai vállalat  – mondta a városvezető. – A BD folyamatosan bővít, negyedévente 30-40 munkavállalót is felvesz. Fontos hangsúlyoznunk: az amerikaiak részéről nagy bizalmat feltételez az, hogy a vállalat biotudomány üzletágát – az Egyesült Államokon kívül – a világon először Magyarországra, Tatabányára telepítették.

Bencsik János országgyűlési képviselő kiemelte, Tatabánya és a Becton Dickinson kapcsolata a kölcsönös bizalom sikertörténete.

A Becton Dickinson beruházása várhatóan három évet vesz igénybe, a tervezés már folyik, a konkrét munkálatokat 8-10 hónap múlva kezdhetik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.