EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb

6,5 millióval segített az óvodának a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően új játszótéren játszhatnak a Hám János Óvoda apróságai Szatmárnémetiben. Az óvodaépületet egyébként a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel.

Szatmárnémetiben Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár jelenlétében avatták fel a római katolikus egyház által létrehozott Hám János Óvoda felújított épületét. Az óvodaépületet a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel. Az összeget a Bethlen Gábor Alapkezelő révén folyósították a római katolikus egyháznak. Az óvoda udvarán a Magyar Villamos Művek Zrt. 6,5 millió és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szintén 6,5 millió forintos felajánlásából építettek játszóteret.
Soltész Miklós az avatóünnepségen Böjte Csaba ferences szerzetest idézve kijelentette, hogy minden gyermek kincs.
A támogatásnak köszönhetően megszépült az épület homlokzata, kicserélték a tetőzetet, felújították a termeket, a folyosókat, a mellékhelyiségeket, az alagsorban pedig új termeket alakítottak ki. Az óvoda udvarán a gyermekek számára tankertet is létesítettek, amelyben minden óvodai csoport saját parcellával rendelkezik. A növények gondozása közben a gyermekek a gondoskodásnak és a felelősségvállalásnak az alapjait is megtanulhatják.
A római katolikus egyház által létrehozott Hám János Óvodában négy magyar és négy német nyelvű csoportban, valamint egy iskolai előkészítő osztályban 220 gyermek tanul.

Nemrég írtunk arról is, hogy a Szerencsejáték Zrt. a magyarok lakta Csángóföld több településére vitt adományokat, köztük tanszereket és asztali számítógépeket. A támogatás legfőbb célja az volt, hogy a Dumbravénben, Magyarfaluban és Lészpeden élő gyerekek taníttatását oktatási eszközökkel támogassák. Az idei adományozás értékét növeli, hogy a felajánlások nagy részét a munkatársak által adományozott tanszerek tették ki, amelyeket az Adj bele! című önkéntes programon keresztül gyűjtöttek össze.

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos ovi

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos ovi2

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos5

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos ovi3 ham janos ovi4

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.