EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb

6,5 millióval segített az óvodának a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően új játszótéren játszhatnak a Hám János Óvoda apróságai Szatmárnémetiben. Az óvodaépületet egyébként a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel.

Szatmárnémetiben Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár jelenlétében avatták fel a római katolikus egyház által létrehozott Hám János Óvoda felújított épületét. Az óvodaépületet a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel. Az összeget a Bethlen Gábor Alapkezelő révén folyósították a római katolikus egyháznak. Az óvoda udvarán a Magyar Villamos Művek Zrt. 6,5 millió és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szintén 6,5 millió forintos felajánlásából építettek játszóteret.
Soltész Miklós az avatóünnepségen Böjte Csaba ferences szerzetest idézve kijelentette, hogy minden gyermek kincs.
A támogatásnak köszönhetően megszépült az épület homlokzata, kicserélték a tetőzetet, felújították a termeket, a folyosókat, a mellékhelyiségeket, az alagsorban pedig új termeket alakítottak ki. Az óvoda udvarán a gyermekek számára tankertet is létesítettek, amelyben minden óvodai csoport saját parcellával rendelkezik. A növények gondozása közben a gyermekek a gondoskodásnak és a felelősségvállalásnak az alapjait is megtanulhatják.
A római katolikus egyház által létrehozott Hám János Óvodában négy magyar és négy német nyelvű csoportban, valamint egy iskolai előkészítő osztályban 220 gyermek tanul.


Nemrég írtunk arról is, hogy a Szerencsejáték Zrt. a magyarok lakta Csángóföld több településére vitt adományokat, köztük tanszereket és asztali számítógépeket. A támogatás legfőbb célja az volt, hogy a Dumbravénben, Magyarfaluban és Lészpeden élő gyerekek taníttatását oktatási eszközökkel támogassák. Az idei adományozás értékét növeli, hogy a felajánlások nagy részét a munkatársak által adományozott tanszerek tették ki, amelyeket az Adj bele! című önkéntes programon keresztül gyűjtöttek össze.

Fotók: Hám János Óvoda


ham janos ovi

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos ovi2

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos5

Fotók: Hám János Óvoda

ham janos ovi3 ham janos ovi4

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.