2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Győr

A győri lányok megmutatták: ők a világ legjobbjai!

Öt érmet – köztük három aranyat – nyert a magyar küldöttség a WBPF szervezet Thaiföldön rendezett fitnesz- és testépítő-világbajnokságán. Kálmán Csilla és Palecian Judit nemcsak Magyarországnak, hanem Győrnek is dicsőséget szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krassalkovics Zsófia fitnesz kategóriában első lett, sportmodell kategóriában pedig másodikként zárt, Kálmán Csilla mögött. A győri lány tehát a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ezzel valósítva meg álmait.


A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll Fotó: Marcali Gábor

A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll
Fotó: Marcali Gábor

Csilla egyértelműen megérdemelt győzelmet aratott. „Életem egyik legszebb, legmeghatóbb pillanata volt, amikor szombaton megnyertem a WBPF-világbajnokságot Thaiföldön, és a teremben mindenki állva hallgatta végig a magyar himnuszt, miattam, miattunk” – írta Kálmán Csilla a verseny után a közösségi oldalára.

Csilla céltudatos fiatal lány, aki nem csak az élsport területén teljesít kiemelkedően. Korábban gimnáziumban tanított angol nyelvet, fél éve azonban már személyi edzőként dolgozik, közben végzős hallgató a jogi egyetemen. – Az emberekben nem feltétlenül az a kép él a testépítőkről, hogy egyetemre járnak, pedig sokan közülünk több diplomával rendelkeznek; sok orvos, ügyvéd ismerősöm van azok között is, akik versenyeken indulnak – mondta korábban Kálmán Csilla. – Imádom ezt a közeget, a versenyek hangulatát és azt, hogy kiállhatok a színpadra és megmutathatom magam. Ezért persze nagy áldozatokat kell hozni. Az edzésekkel soha nem volt gondom, heti hat alkalommal végzek súlyzós és kardiotréningeket. A diéta az, amit nehezen viselek. Szeretek enni, de versenyidőszakban grammra pontosan kiszámolt étrendet kell betartanom. Természetesen ezt is vállalom, hogy megvalósítsam az álmaimat – zárta a gyönyörű fiatal lány.


Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

A 45. születésnapját Pattayán ünneplő Palecian Judit az atletikus fizikumúak között pályafutása 11. vb-címét gyűjtötte be, míg Zsigmond Regina címvédőként bronzéremmel zárt a modell kategória mezőnyében.

Paleciantól mindenki aranyat várt, hozta is a kötelezőt a kiváló sportolónő, aki nemcsak Győrben de az egész országban sokak példaképe kitartásban, akaraterőben és elszántságban. Bomba formája senkit nem lepett meg, többen vissza is léptek a versenyzéstől, amikor szembesültek a felkészültségével. Ráadásul a magyarok meglepetéssel kedveskedtek társuknak: elintézték, hogy amennyiben Judit világbajnok lesz, a színpadon köszönthessék fel születésnapja alkalmából. A szervezők belementek, így a 11. aranyérem mellé egy felejthetetlen születésnapi ajándékot is kapott a győri sportoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.