EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Győr

A győri lányok megmutatták: ők a világ legjobbjai!

Öt érmet – köztük három aranyat – nyert a magyar küldöttség a WBPF szervezet Thaiföldön rendezett fitnesz- és testépítő-világbajnokságán. Kálmán Csilla és Palecian Judit nemcsak Magyarországnak, hanem Győrnek is dicsőséget szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krassalkovics Zsófia fitnesz kategóriában első lett, sportmodell kategóriában pedig másodikként zárt, Kálmán Csilla mögött. A győri lány tehát a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ezzel valósítva meg álmait.

A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll Fotó: Marcali Gábor

A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll
Fotó: Marcali Gábor

Csilla egyértelműen megérdemelt győzelmet aratott. „Életem egyik legszebb, legmeghatóbb pillanata volt, amikor szombaton megnyertem a WBPF-világbajnokságot Thaiföldön, és a teremben mindenki állva hallgatta végig a magyar himnuszt, miattam, miattunk” – írta Kálmán Csilla a verseny után a közösségi oldalára.

Csilla céltudatos fiatal lány, aki nem csak az élsport területén teljesít kiemelkedően. Korábban gimnáziumban tanított angol nyelvet, fél éve azonban már személyi edzőként dolgozik, közben végzős hallgató a jogi egyetemen. – Az emberekben nem feltétlenül az a kép él a testépítőkről, hogy egyetemre járnak, pedig sokan közülünk több diplomával rendelkeznek; sok orvos, ügyvéd ismerősöm van azok között is, akik versenyeken indulnak – mondta korábban Kálmán Csilla. – Imádom ezt a közeget, a versenyek hangulatát és azt, hogy kiállhatok a színpadra és megmutathatom magam. Ezért persze nagy áldozatokat kell hozni. Az edzésekkel soha nem volt gondom, heti hat alkalommal végzek súlyzós és kardiotréningeket. A diéta az, amit nehezen viselek. Szeretek enni, de versenyidőszakban grammra pontosan kiszámolt étrendet kell betartanom. Természetesen ezt is vállalom, hogy megvalósítsam az álmaimat – zárta a gyönyörű fiatal lány.

Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

A 45. születésnapját Pattayán ünneplő Palecian Judit az atletikus fizikumúak között pályafutása 11. vb-címét gyűjtötte be, míg Zsigmond Regina címvédőként bronzéremmel zárt a modell kategória mezőnyében.

Paleciantól mindenki aranyat várt, hozta is a kötelezőt a kiváló sportolónő, aki nemcsak Győrben de az egész országban sokak példaképe kitartásban, akaraterőben és elszántságban. Bomba formája senkit nem lepett meg, többen vissza is léptek a versenyzéstől, amikor szembesültek a felkészültségével. Ráadásul a magyarok meglepetéssel kedveskedtek társuknak: elintézték, hogy amennyiben Judit világbajnok lesz, a színpadon köszönthessék fel születésnapja alkalmából. A szervezők belementek, így a 11. aranyérem mellé egy felejthetetlen születésnapi ajándékot is kapott a győri sportoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.