2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Győr

A győri lányok megmutatták: ők a világ legjobbjai!

Öt érmet – köztük három aranyat – nyert a magyar küldöttség a WBPF szervezet Thaiföldön rendezett fitnesz- és testépítő-világbajnokságán. Kálmán Csilla és Palecian Judit nemcsak Magyarországnak, hanem Győrnek is dicsőséget szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krassalkovics Zsófia fitnesz kategóriában első lett, sportmodell kategóriában pedig másodikként zárt, Kálmán Csilla mögött. A győri lány tehát a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ezzel valósítva meg álmait.


A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll Fotó: Marcali Gábor

A gyönyörű fiatal lány jogi diploma előtt áll
Fotó: Marcali Gábor

Csilla egyértelműen megérdemelt győzelmet aratott. „Életem egyik legszebb, legmeghatóbb pillanata volt, amikor szombaton megnyertem a WBPF-világbajnokságot Thaiföldön, és a teremben mindenki állva hallgatta végig a magyar himnuszt, miattam, miattunk” – írta Kálmán Csilla a verseny után a közösségi oldalára.

Csilla céltudatos fiatal lány, aki nem csak az élsport területén teljesít kiemelkedően. Korábban gimnáziumban tanított angol nyelvet, fél éve azonban már személyi edzőként dolgozik, közben végzős hallgató a jogi egyetemen. – Az emberekben nem feltétlenül az a kép él a testépítőkről, hogy egyetemre járnak, pedig sokan közülünk több diplomával rendelkeznek; sok orvos, ügyvéd ismerősöm van azok között is, akik versenyeken indulnak – mondta korábban Kálmán Csilla. – Imádom ezt a közeget, a versenyek hangulatát és azt, hogy kiállhatok a színpadra és megmutathatom magam. Ezért persze nagy áldozatokat kell hozni. Az edzésekkel soha nem volt gondom, heti hat alkalommal végzek súlyzós és kardiotréningeket. A diéta az, amit nehezen viselek. Szeretek enni, de versenyidőszakban grammra pontosan kiszámolt étrendet kell betartanom. Természetesen ezt is vállalom, hogy megvalósítsam az álmaimat – zárta a gyönyörű fiatal lány.


Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

Csilla megvalósította egyik álmát: világbajnok lett!

A 45. születésnapját Pattayán ünneplő Palecian Judit az atletikus fizikumúak között pályafutása 11. vb-címét gyűjtötte be, míg Zsigmond Regina címvédőként bronzéremmel zárt a modell kategória mezőnyében.

Paleciantól mindenki aranyat várt, hozta is a kötelezőt a kiváló sportolónő, aki nemcsak Győrben de az egész országban sokak példaképe kitartásban, akaraterőben és elszántságban. Bomba formája senkit nem lepett meg, többen vissza is léptek a versenyzéstől, amikor szembesültek a felkészültségével. Ráadásul a magyarok meglepetéssel kedveskedtek társuknak: elintézték, hogy amennyiben Judit világbajnok lesz, a színpadon köszönthessék fel születésnapja alkalmából. A szervezők belementek, így a 11. aranyérem mellé egy felejthetetlen születésnapi ajándékot is kapott a győri sportoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.