2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld Nagykanizsa

A képviselő Krasznaja Moszkvája

A tánc örök. Ezt idén hat pár bizonyította a szeniorok versenyén, amelyen extraként női duók is parkettre léptek. Utóbbiakat ugyan a zsűri nem pontozta, de a publikum vastapssal honorálta a teljesítményt.

Megnyitó gyanánt Balogh László, a humán bizottság elnöke elmesélte, hogy négyévesen ő is részt vett táncversenyen a csapi kultúrházban, a jutalma pedig egy üveg Krasznaja Moszkva volt. (A fiatalabbak kedvéért: ez volt a legmenőbb szovjet kölni, amely 90 előtt itthon is gyakorta előkerült húsvét tájékán, a lányok-asszonyok pedig általában hajmosásba menekültek az öntözés után.)


Az idősügyi tanács, az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó második alkalommal hívta táncba a 60 felettieket, de nem ám falunapos lötyögésre. A tükörteremben minden úgy történt, mint egy versenyen: latin és standard táncokkal kellett előrukkolniuk a bátraknak, akik nem is vallottak szégyent. Mint kiderült, évtizedekkel korábban szinte mindenki járt tánciskolába, s azóta sem menekülnek el, ha valahol megszólal a zene.

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

Az igazi parti azonban akkor indult be, amikor a zsűri – Lekszikov Csaba, Halmos Ildikó és Karosi Lászlóné – visszavonult értékelni, tanácskozni. A közönség a holtidőre zenét követelt, s miután az óhaj teljesült, a parkett megtelt táncosokkal. A hagyományos felállás mellett tarolt a nő–nő párosítás, állítólag ebben a korban a férfiak olyanok, mint a serdülők: picit félénkek.


A képzeletbeli táncoskorona idén a kiskanizsai Németh László és felesége fejére került, akik az este során – egyedüliként a versenyzők közül – még a szambát és a rumbát is bevállalták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

  • Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.