2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld Nagykanizsa

A képviselő Krasznaja Moszkvája

A tánc örök. Ezt idén hat pár bizonyította a szeniorok versenyén, amelyen extraként női duók is parkettre léptek. Utóbbiakat ugyan a zsűri nem pontozta, de a publikum vastapssal honorálta a teljesítményt.

Megnyitó gyanánt Balogh László, a humán bizottság elnöke elmesélte, hogy négyévesen ő is részt vett táncversenyen a csapi kultúrházban, a jutalma pedig egy üveg Krasznaja Moszkva volt. (A fiatalabbak kedvéért: ez volt a legmenőbb szovjet kölni, amely 90 előtt itthon is gyakorta előkerült húsvét tájékán, a lányok-asszonyok pedig általában hajmosásba menekültek az öntözés után.)


Az idősügyi tanács, az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó második alkalommal hívta táncba a 60 felettieket, de nem ám falunapos lötyögésre. A tükörteremben minden úgy történt, mint egy versenyen: latin és standard táncokkal kellett előrukkolniuk a bátraknak, akik nem is vallottak szégyent. Mint kiderült, évtizedekkel korábban szinte mindenki járt tánciskolába, s azóta sem menekülnek el, ha valahol megszólal a zene.

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

Az igazi parti azonban akkor indult be, amikor a zsűri – Lekszikov Csaba, Halmos Ildikó és Karosi Lászlóné – visszavonult értékelni, tanácskozni. A közönség a holtidőre zenét követelt, s miután az óhaj teljesült, a parkett megtelt táncosokkal. A hagyományos felállás mellett tarolt a nő–nő párosítás, állítólag ebben a korban a férfiak olyanok, mint a serdülők: picit félénkek.


A képzeletbeli táncoskorona idén a kiskanizsai Németh László és felesége fejére került, akik az este során – egyedüliként a versenyzők közül – még a szambát és a rumbát is bevállalták.

Kapcsolódó Cikkek