EUR: 325,79 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld Nagykanizsa

A képviselő Krasznaja Moszkvája

A tánc örök. Ezt idén hat pár bizonyította a szeniorok versenyén, amelyen extraként női duók is parkettre léptek. Utóbbiakat ugyan a zsűri nem pontozta, de a publikum vastapssal honorálta a teljesítményt.

Megnyitó gyanánt Balogh László, a humán bizottság elnöke elmesélte, hogy négyévesen ő is részt vett táncversenyen a csapi kultúrházban, a jutalma pedig egy üveg Krasznaja Moszkva volt. (A fiatalabbak kedvéért: ez volt a legmenőbb szovjet kölni, amely 90 előtt itthon is gyakorta előkerült húsvét tájékán, a lányok-asszonyok pedig általában hajmosásba menekültek az öntözés után.)


Az idősügyi tanács, az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó második alkalommal hívta táncba a 60 felettieket, de nem ám falunapos lötyögésre. A tükörteremben minden úgy történt, mint egy versenyen: latin és standard táncokkal kellett előrukkolniuk a bátraknak, akik nem is vallottak szégyent. Mint kiderült, évtizedekkel korábban szinte mindenki járt tánciskolába, s azóta sem menekülnek el, ha valahol megszólal a zene.

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

A párosoknak latin és standard táncokat is be kellett mutatni (Fotó: Péter Árpád)

Az igazi parti azonban akkor indult be, amikor a zsűri – Lekszikov Csaba, Halmos Ildikó és Karosi Lászlóné – visszavonult értékelni, tanácskozni. A közönség a holtidőre zenét követelt, s miután az óhaj teljesült, a parkett megtelt táncosokkal. A hagyományos felállás mellett tarolt a nő–nő párosítás, állítólag ebben a korban a férfiak olyanok, mint a serdülők: picit félénkek.


A képzeletbeli táncoskorona idén a kiskanizsai Németh László és felesége fejére került, akik az este során – egyedüliként a versenyzők közül – még a szambát és a rumbát is bevállalták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.