2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb IV.kerület

A legjobbak között az újpesti vásár

December elején sorra nyíltak az országban a karácsonyi vásárok. Az utitars.cofeblog olvasói pedig már meg is szavazták, melyek a legjobbak. Kerületünk karácsonyi vására, a Szent István téri kavalkád az előkelő harmadik helyen végzett.

Az olvasók szerint az újpesti karácsonyi vásárt csak a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár előzi meg a rangsorban. Az értékelés szerint nagyszerű hangulatot ad a vásárnak, hogy kis faházakból lehet teát, kézműves csetreszeket, apró ajándékokat vásárolni. Kiemelik, hogy a belvárosinál barátságosabb áron kóstolható a forralt bor, a kürtőskalács vagy épp a kenyérlángos. A téren felállított meseváros igazi gyermekbirodalom, hétvégente pedig különböző programok és koncertek szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.