EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Salgótarján

A legsikeresebb nógrádiakat díjazták

A napokban a szécsényi Forgách-kastélyban mutatták be a Nógrád megye 2015. évét gazdasági szempontból elemző Top 50 című kiadványt, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap tizenegyedik alkalommal készített el. A rendezvényen adták át a kamara által alapított Palócföld Gazdaságáért díjakat is.

A kiadványban szereplő 50 legeredményesebb gazdálkodó szervezet teljesítménye meghatározó Nógrád gazdasági mutatóinak alakulásában, különösen, ha a hozzájuk szorosan kapcsolódó beszállítói partnerek, a helyi kis- és középvállalkozások teljesítményét is számba vesszük. A Nógrád gazdasági helyzetét és főbb gazdálkodóinak tevékenységét bemutató kiadvány idén is több szempont szerint lajstromozza a megyei cégeket.

A Palócföld Gazdaságáért Díjjal és a Nógrád Megye Szakképzéséért Díjjal kitüntetett vállalkozások képviselői és a díjátadók (Fotó: 3100.hu)

A Palócföld Gazdaságáért Díjjal és a Nógrád Megye Szakképzéséért Díjjal kitüntetett vállalkozások képviselői és a díjátadók (Fotó: 3100.hu)

Nettó árbevétele alapján a lista elején a Mahle Compressors Hungary Kft., a Mitsuba Automotive Systems of Europe Kft. és a Nidec Sole Motor Hungary Kft. áll. Az átlagos állományi létszám sorrendjét továbbra is a csődeljárás alatt lévő Palóc Nagykereskedelmi Kft. vezeti, a Mahle és a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. előtt. A hozzáadott érték alapján felállított sorrendben a Szondy Invest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Nidec és a Mahle vezeti a megyei rangsort.

A rendezvényen átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat is. Palócföld Gazdaságáért Díjban részesült a szügyi Parat Ungarn Kft. és a salgótarjáni székhelyű Nordtechnik Kft. A Nógrád Megye Szakképzéséért Díjat a Sodexo Magyarország Kft. kapta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.