2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Győr

A miniszterelnök is elismerte: szép városban élünk!

A Virágos Magyarországért program keretében idén Győr kapta meg Orbán Viktor miniszterelnöktől a különdíjat. Indoklásként elhangzott, hogy a város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű.

A nemes versengés évente közel két és fél millió emberhez juttatja el azt az üzenetet, hogy virágokkal díszített országban nemcsak szebb, de egészségesebb is élni. A kezdeményezés elismertségét jelzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is évről évre díjat ajánl fel egy kiemelkedő eredményt elért településnek. Az ünnepélyes átadót idén Kaposváron tartották, ahol városunkat Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester képviselte. A politikust elkísérték a településfejlesztési főosztály és a Győr-Szol Zrt. szakemberi is.


Radnóti Ákos alpolgármester, a szakemberek és a miniszterelnöki elismerés Fotó: GYP

Radnóti Ákos alpolgármester, a szakemberek és a miniszterelnöki elismerés
Fotó: GYP

A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás a szintek kialakításával és a színekkel.”

Radnóti Ákos elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, és a hivatal szakembereivel és a Győr-Szollal közösen végzett munka meghozta az első elismerést.


Színpompás virágok között élhetnek a győriek Fotó: Marcali Gábor

Színpompás virágok között élhetnek a győriek
Fotó: Marcali Gábor

– Számos újdonságot vezettünk be, a munkafolyamatokat átszerveztük, a költségeket optimalizáltuk, emellett pedig minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások – folytatta az alpolgármester.

Győrben nemcsak a virágosításra és a zöldterületek gondozására fordítanak kiemelt figyelmet, hanem példaértékű a szökőkutak és műemlékek, szobrok megújításának programja is. A cél pedig mi lehetne más, hogy ne csupán fenntartsák ezt az állapotot, hanem tovább javítsanak a minőségen, hogy Győr még szerethetőbb, szép, tiszta és fejlődő város legyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.