EUR: 307,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Győr

A miniszterelnök is elismerte: szép városban élünk!

A Virágos Magyarországért program keretében idén Győr kapta meg Orbán Viktor miniszterelnöktől a különdíjat. Indoklásként elhangzott, hogy a város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű.

A nemes versengés évente közel két és fél millió emberhez juttatja el azt az üzenetet, hogy virágokkal díszített országban nemcsak szebb, de egészségesebb is élni. A kezdeményezés elismertségét jelzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is évről évre díjat ajánl fel egy kiemelkedő eredményt elért településnek. Az ünnepélyes átadót idén Kaposváron tartották, ahol városunkat Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester képviselte. A politikust elkísérték a településfejlesztési főosztály és a Győr-Szol Zrt. szakemberi is.

Radnóti Ákos alpolgármester, a szakemberek és a miniszterelnöki elismerés Fotó: GYP

Radnóti Ákos alpolgármester, a szakemberek és a miniszterelnöki elismerés
Fotó: GYP

A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás a szintek kialakításával és a színekkel.”

Radnóti Ákos elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, és a hivatal szakembereivel és a Győr-Szollal közösen végzett munka meghozta az első elismerést.

Színpompás virágok között élhetnek a győriek Fotó: Marcali Gábor

Színpompás virágok között élhetnek a győriek
Fotó: Marcali Gábor

– Számos újdonságot vezettünk be, a munkafolyamatokat átszerveztük, a költségeket optimalizáltuk, emellett pedig minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások – folytatta az alpolgármester.

Győrben nemcsak a virágosításra és a zöldterületek gondozására fordítanak kiemelt figyelmet, hanem példaértékű a szökőkutak és műemlékek, szobrok megújításának programja is. A cél pedig mi lehetne más, hogy ne csupán fenntartsák ezt az állapotot, hanem tovább javítsanak a minőségen, hogy Győr még szerethetőbb, szép, tiszta és fejlődő város legyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.