EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb X.kerület

A sportágválasztó karácsonykor is segít

A Nagy Sportágválasztó csapata évek óta segít a fiataloknak megtalálni a számukra legmegfelelőbb sportágat. A Kőbányáról indult, mára országossá duzzadt rendezvénysorozat szervezői most beteg gyerekek gyógyításához kérnek támogatást.

A Tűzoltó utcai Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika daganatos és leukémiás gyermekeihez látogatnak el, hogy átadják a saját kezdeményezésükben gyűjtött sportszereket, ezzel is megkönnyítve a gyermekek karácsonyát. Sporteszközök gyűjtésével szeretnének támogatást adni a szülőknek és a gyermeknek a gyógyulás felé vezető úton. Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell, és ezáltal gyógyulnak a fizikai betegségek is, ebben pedig segít a sport.


Bíznak abban, hogy boldoggá teszik a gyermekeket az onkológiai osztályon tartott mini „sportágválasztóval” és a sporteszközök átadásával. A már nem használt sportszereket és sporteszközöket december 13-ig, munkanapokon 8 és 17 óra között a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodában tudják leadni, a Merkapt Sportközpontban (X. kerület, Maglódi út 12/A, telefonszám: 06-1-260-0107).

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.