2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb X.kerület

A sportágválasztó karácsonykor is segít

A Nagy Sportágválasztó csapata évek óta segít a fiataloknak megtalálni a számukra legmegfelelőbb sportágat. A Kőbányáról indult, mára országossá duzzadt rendezvénysorozat szervezői most beteg gyerekek gyógyításához kérnek támogatást.

A Tűzoltó utcai Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika daganatos és leukémiás gyermekeihez látogatnak el, hogy átadják a saját kezdeményezésükben gyűjtött sportszereket, ezzel is megkönnyítve a gyermekek karácsonyát. Sporteszközök gyűjtésével szeretnének támogatást adni a szülőknek és a gyermeknek a gyógyulás felé vezető úton. Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell, és ezáltal gyógyulnak a fizikai betegségek is, ebben pedig segít a sport.


Bíznak abban, hogy boldoggá teszik a gyermekeket az onkológiai osztályon tartott mini „sportágválasztóval” és a sporteszközök átadásával. A már nem használt sportszereket és sporteszközöket december 13-ig, munkanapokon 8 és 17 óra között a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodában tudják leadni, a Merkapt Sportközpontban (X. kerület, Maglódi út 12/A, telefonszám: 06-1-260-0107).

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.