EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb X.kerület

A sportágválasztó karácsonykor is segít

A Nagy Sportágválasztó csapata évek óta segít a fiataloknak megtalálni a számukra legmegfelelőbb sportágat. A Kőbányáról indult, mára országossá duzzadt rendezvénysorozat szervezői most beteg gyerekek gyógyításához kérnek támogatást.

A Tűzoltó utcai Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika daganatos és leukémiás gyermekeihez látogatnak el, hogy átadják a saját kezdeményezésükben gyűjtött sportszereket, ezzel is megkönnyítve a gyermekek karácsonyát. Sporteszközök gyűjtésével szeretnének támogatást adni a szülőknek és a gyermeknek a gyógyulás felé vezető úton. Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell, és ezáltal gyógyulnak a fizikai betegségek is, ebben pedig segít a sport.

Bíznak abban, hogy boldoggá teszik a gyermekeket az onkológiai osztályon tartott mini „sportágválasztóval” és a sporteszközök átadásával. A már nem használt sportszereket és sporteszközöket december 13-ig, munkanapokon 8 és 17 óra között a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodában tudják leadni, a Merkapt Sportközpontban (X. kerület, Maglódi út 12/A, telefonszám: 06-1-260-0107).

Kapcsolódó Cikkek