EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Győr

A várostól kapnak karácsonyi ajándékot a közalkalmazottak

Százharmincmillió forint értékben nyújt egyszeri juttatást az ünnepek előtt a győri önkormányzat mintegy 2500 közalkalmazottnak. Borkai Zsolt polgármester még az adventi időszak előtt bejelentette, hogy az önkormányzat karácsony előtt rendkívüli anyagi támogatással is kifejezi nagyrabecsülését a közalkalmazottaknak.

A bejelentésen jelen volt Páternoszter Piroska, a polgármesteri hivatal humánpolitikai főosztályának vezetője és Szombati-Serfőző Eszter, a kulturális és sportfőosztály vezetője is, hiszen főként oktatási, szociális, gyermekjóléti és kulturális területen dolgozókat érint a döntés.

– A város intézményhálózata nagyon jól működik, amiben kulcsszerepe van annak a 2544 közalkalmazottnak, akik az intézményekben magas színvonalon látják el munkájukat – mondta a polgármester, aki kifejtette, közülük 1036 fő havi keresete nettó százezer forint vagy annál kevesebb. Ők ötvenezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az ünnepek előtt. A többi 1508 dolgozó harmincezer forintos fejenkénti bontásban, az intézményvezető differenciálási lehetőségével kap jutalmat. A győri polgármester hozzátette: igazságos megoldást kerestek arra, hogy értékeljék a közalkalmazottak áldozatos munkáját. Egyben reményét fejezte ki, hogy a döntést örömmel fogadják majd, és a jövőben is olyan odaadással látják el a feladatukat, ahogy eddig is tették. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.