2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Győr

A várostól kapnak karácsonyi ajándékot a közalkalmazottak

Százharmincmillió forint értékben nyújt egyszeri juttatást az ünnepek előtt a győri önkormányzat mintegy 2500 közalkalmazottnak. Borkai Zsolt polgármester még az adventi időszak előtt bejelentette, hogy az önkormányzat karácsony előtt rendkívüli anyagi támogatással is kifejezi nagyrabecsülését a közalkalmazottaknak.

A bejelentésen jelen volt Páternoszter Piroska, a polgármesteri hivatal humánpolitikai főosztályának vezetője és Szombati-Serfőző Eszter, a kulturális és sportfőosztály vezetője is, hiszen főként oktatási, szociális, gyermekjóléti és kulturális területen dolgozókat érint a döntés.


– A város intézményhálózata nagyon jól működik, amiben kulcsszerepe van annak a 2544 közalkalmazottnak, akik az intézményekben magas színvonalon látják el munkájukat – mondta a polgármester, aki kifejtette, közülük 1036 fő havi keresete nettó százezer forint vagy annál kevesebb. Ők ötvenezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az ünnepek előtt. A többi 1508 dolgozó harmincezer forintos fejenkénti bontásban, az intézményvezető differenciálási lehetőségével kap jutalmat. A győri polgármester hozzátette: igazságos megoldást kerestek arra, hogy értékeljék a közalkalmazottak áldozatos munkáját. Egyben reményét fejezte ki, hogy a döntést örömmel fogadják majd, és a jövőben is olyan odaadással látják el a feladatukat, ahogy eddig is tették. A közgyűlés elfogadta a javaslatot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.