EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb IX.kerület

Adjon sportszert a beteg gyerekeknek!

A II. sz. Tűzoltó utcai Gyermekklinikán több mint 125 éve kezelik a daganatos és leukémiás gyermekeket. A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda csapata idén karácsonykor ellátogat az ott fekvő daganatos és leukémiás gyermekekhez, hogy átadja a saját kezdeményezésében gyűjtött sportszereket.

Sports and Games ArrangementA szervezet szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora felelősséggel és áldozattal jár a súlyos betegségben szenvedő gyermekek ápolása. A sporteszközök gyűjtésével szeretnének támogatást nyújtani a szülőknek és a gyermekeknek a gyógyuláshoz vezető úton. A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda munkatársai úgy gondolják, a kórházi ellátás mellett a lelket is gyógyítani kell, ezáltal gyógyulnak a fizikai betegségek is, és ebben segít a sport. Bíznak abban, hogy boldoggá teszik a gyermekeket az onkológiai osztályon tartott mini „sportágválasztóval” és a sporteszközök átadásával. A kis betegek az év minden szakaszában nagyon örülnek az ajándékoknak, de ilyenkor, karácsony előtt még inkább, hiszen kellemesebbé tehetik a kórházban töltött napokat. A már nem használt sportszereket és sporteszközöket december 13-ig (munkanapokon 8–17 óra között) a Nagy Sportágválasztó Szervező Irodában (Merkapt Sportközpont, X. kerület, Maglódi út 12/A) lehet leadni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.