2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb VIII.kerület

Advent Józsefvárosban

Józsefváros adventi ünnepségének legnépszerűbb része a korábbi évekhez hasonlóan idén is minden bizonnyal a jégpálya lesz, amely november 27-én, advent első vasárnapján nyílt meg a Horváth Mihály téren.

A város főterén karácsonyig minden hétvégén szórakoztató programokkal várják a családokat, vasárnaponként öt órakor pedig hagyományos adventi gyertyagyújtás lesz.


Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Gólyalábasok bevonulása, vándormuzsikusok műsora és adventi gyertyagyújtás – családi programokkal kezdődött meg november 27-én este Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren az adventi hétvégéken át tartó ünnepségsorozat.

Programok a második hétvégén

december 3., szombat

15.00–18.00: Mikulás-járás

15.00: Pályi János: Vitéz László (bábelőadás)

december 4., vasárnap

15.00-18.00: Mikulásjárás

16.00–17.00: Bergengóc Zenegóc: A Mikulás mesekönyve (interaktív gyerekműsor)

17.00: Gyertyagyújtás – közreműködik a Csillagszemű Táncegyüttes és zenekara

Régi szokás, hogy a helyi lakosok a település vagy városrész főterén, fontos pontján advent idején összegyűlnek és közös gyertyagyújtással ünnepelnek, készülnek a közelgő karácsonyra. Józsefváros Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is a város főterén szervezett ünnepi programsorozatot, ahol advent minden hétvégéjén, szombaton és vasárnap is családi programokat, koncerteket és bábelőadásokat tartanak a kicsiknek és nagyoknak. Minden szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között állatsimogató várja a gyermekeket, ugyanebben az időszakban a Mézeskalács-sátorban kézműves foglalkozásokon készíthetnek ajándékot szeretteiknek az ügyes kezű érdeklődők. Vasárnaponként öt órakor az önkormányzat vezetői a józsefvárosiakkal közösen gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.


Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

( Fotó: Sáfár Tibor)

A programok mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is működik a jégpálya, amely február 5-ig naponta 8 és 20 óra között várja a téli sport szerelmeseit. A 375 négyzetméteres pálya a józsefvárosiak számára idén is ingyenes, és lehetőség van korcsolyabérlésre is.

A jégpálya árai

A jégpálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva.

A belépődíj 140 centi alatt 400 forint, felette 600 forint. A korcsolyabérlés ára ugyanilyen arányú.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.