2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb VIII.kerület

Advent Józsefvárosban

Józsefváros adventi ünnepségének legnépszerűbb része a korábbi évekhez hasonlóan idén is minden bizonnyal a jégpálya lesz, amely november 27-én, advent első vasárnapján nyílt meg a Horváth Mihály téren.

A város főterén karácsonyig minden hétvégén szórakoztató programokkal várják a családokat, vasárnaponként öt órakor pedig hagyományos adventi gyertyagyújtás lesz.


Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Gólyalábasok bevonulása, vándormuzsikusok műsora és adventi gyertyagyújtás – családi programokkal kezdődött meg november 27-én este Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren az adventi hétvégéken át tartó ünnepségsorozat.

Programok a második hétvégén

december 3., szombat

15.00–18.00: Mikulás-járás

15.00: Pályi János: Vitéz László (bábelőadás)

december 4., vasárnap

15.00-18.00: Mikulásjárás

16.00–17.00: Bergengóc Zenegóc: A Mikulás mesekönyve (interaktív gyerekműsor)

17.00: Gyertyagyújtás – közreműködik a Csillagszemű Táncegyüttes és zenekara

Régi szokás, hogy a helyi lakosok a település vagy városrész főterén, fontos pontján advent idején összegyűlnek és közös gyertyagyújtással ünnepelnek, készülnek a közelgő karácsonyra. Józsefváros Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is a város főterén szervezett ünnepi programsorozatot, ahol advent minden hétvégéjén, szombaton és vasárnap is családi programokat, koncerteket és bábelőadásokat tartanak a kicsiknek és nagyoknak. Minden szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között állatsimogató várja a gyermekeket, ugyanebben az időszakban a Mézeskalács-sátorban kézműves foglalkozásokon készíthetnek ajándékot szeretteiknek az ügyes kezű érdeklődők. Vasárnaponként öt órakor az önkormányzat vezetői a józsefvárosiakkal közösen gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.


Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

( Fotó: Sáfár Tibor)

A programok mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is működik a jégpálya, amely február 5-ig naponta 8 és 20 óra között várja a téli sport szerelmeseit. A 375 négyzetméteres pálya a józsefvárosiak számára idén is ingyenes, és lehetőség van korcsolyabérlésre is.

A jégpálya árai

A jégpálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva.

A belépődíj 140 centi alatt 400 forint, felette 600 forint. A korcsolyabérlés ára ugyanilyen arányú.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.