EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb VIII.kerület

Advent Józsefvárosban

Józsefváros adventi ünnepségének legnépszerűbb része a korábbi évekhez hasonlóan idén is minden bizonnyal a jégpálya lesz, amely november 27-én, advent első vasárnapján nyílt meg a Horváth Mihály téren.

A város főterén karácsonyig minden hétvégén szórakoztató programokkal várják a családokat, vasárnaponként öt órakor pedig hagyományos adventi gyertyagyújtás lesz.

Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

Gólyalábasok bevonulása, vándormuzsikusok műsora és adventi gyertyagyújtás – családi programokkal kezdődött meg november 27-én este Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren az adventi hétvégéken át tartó ünnepségsorozat.

Programok a második hétvégén

december 3., szombat

15.00–18.00: Mikulás-járás

15.00: Pályi János: Vitéz László (bábelőadás)

december 4., vasárnap

15.00-18.00: Mikulásjárás

16.00–17.00: Bergengóc Zenegóc: A Mikulás mesekönyve (interaktív gyerekműsor)

17.00: Gyertyagyújtás – közreműködik a Csillagszemű Táncegyüttes és zenekara

Régi szokás, hogy a helyi lakosok a település vagy városrész főterén, fontos pontján advent idején összegyűlnek és közös gyertyagyújtással ünnepelnek, készülnek a közelgő karácsonyra. Józsefváros Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is a város főterén szervezett ünnepi programsorozatot, ahol advent minden hétvégéjén, szombaton és vasárnap is családi programokat, koncerteket és bábelőadásokat tartanak a kicsiknek és nagyoknak. Minden szombaton és vasárnap 14 és 18 óra között állatsimogató várja a gyermekeket, ugyanebben az időszakban a Mézeskalács-sátorban kézműves foglalkozásokon készíthetnek ajándékot szeretteiknek az ügyes kezű érdeklődők. Vasárnaponként öt órakor az önkormányzat vezetői a józsefvárosiakkal közösen gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.

Advent Józsefvárosban Horváth Mihály tér ( Fotó: Sáfár Tibor)

( Fotó: Sáfár Tibor)

A programok mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is működik a jégpálya, amely február 5-ig naponta 8 és 20 óra között várja a téli sport szerelmeseit. A 375 négyzetméteres pálya a józsefvárosiak számára idén is ingyenes, és lehetőség van korcsolyabérlésre is.

A jégpálya árai

A jégpálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva.

A belépődíj 140 centi alatt 400 forint, felette 600 forint. A korcsolyabérlés ára ugyanilyen arányú.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.