EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Életmód

Adventi zarándoklat

A zarándoklat egy imádságos út valamilyen cél felé, amelynek során a hangsúly nemcsak az úti célra való megérkezésen, hanem magán a testet és lelket egyaránt erősítő utazáson van. 

Szimbolikus értelemben a zarándokút egyszersmind beavatás és az akarat kifejezése is. A zarándok másokkal is találkozik útközben, ismeretségeket és barátságokat köt. Lourdes-ban mindenki gyógyulást remél, a Szent Jakab-út, vagyis az El Camino pedig az a kihívás, ahol mindenki a saját, belső útját járja.

Az advent időszakában sokan vágnak bele kisebb-nagyobb zarándoklatba: Mariazellbe, Pozsonyba és Máriavölgybe ilyenkor szervezett csoportok indulnak, de Máriapócs, ahol a könnyező Mária-képnek csodálatos gyógyulásokat tulajdonítanak, vagy a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika is szívesen látogatott zarándokhely.

Itt a legenda szerint a régi romok eltakarításának idején, 1759-ben az egyik kőműveshez álmában egy hang szólt: „Ha a templom romjai közt, ahol hajdan a főoltár állott, ásni fogsz, szép tárgyat találsz.” A mondott helyen egy kő alatt találtak egy csontból faragott Mária-szobrot. Ez a szobrocska tette Máriabesnyőt kegyhellyé.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar lakásárak a legkedvezőbbek a régióban

    A magyar lakásárak a legkedvezőbbek a régióban

    Magyarország az elmúlt években rendre az európai élmezőnybe került a kiadott lakásépítési engedélyek és a lakásárak emelkedése alapján. A környező országokhoz képest azonban még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni – derül ki az ingatlan.

  • Recept: Fügét mutatunk

    Recept: Fügét mutatunk

    A füge nem csupán frissen és aszalva fogyasztható, különleges íze és textúrája miatt sokoldalúan felhasználható, ráadásul nagyon egészséges.