EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Sport

Air-Klivinyi! Repül a női kézilabda válogatott fiatal sztárja

Az “Air-Klivinyi” nem egy új légitársaság ellenben egy egyedi módon a levegőben maradó, kitempózott átlövés, egy különleges „szárnyaló” ütem, amit kicsit a gravitáció kicselezésének tartanak a kézilabda szakértők.

A hazai pályákon mostanság csak “Air Klivinyi”-nek aposztrofálják Klivinyi Kinga specialitását. A Románok elleni Kárpát kupa döntőben is bemutatott egy ilyen gólt a válogatott 15-öse, akit végül a torna legjobbjának választottak.


 

A 24 éves repkedő szőkeség, aki egyébként az Érd csapatát erősíti, tíz akciógólja önmagáért beszél. Ezen kívül sokoldalúan és aktívan kézilabdázott, hétmétereseket harcolt ki és jó néhány gólpasszt is kiosztott csapattársainak.

Klivinyi Kinga most pedig valóban a levegőbe készül, hiszen a női kézilabda válogatott balátlövője vasárnap száll fel a csapattal a Malmőbe tartó járatra, hogy Svédországban, az Európa Bajnokságon szárnyaljon tovább a sikerek felé. Nem lesz könnyű dolga a Rasmussen-csapatnak, hiszen sok sérülés borzolja a kapitány és a szurkolók idegeit. De a dán edző szokatlan módon tudja fanatizálni a lányokat. A kulcsszó a bizalom és a pozitív hozzáállás.


A lányok november 21-én kezdték meg a közvetlen felkészülést a kontinensviadalra Debrecenben. Majd következett a már említett, csapat – és egyéni szinten is rendkívül sikeres (tornagyőzelem és a torna legjobb játékosa díj) és hasznos, kolozsvári Kárpát Kupa. A magyar nemzeti csapat a napokban tartotta meg utolsó sajtótájékoztatóját az EB előtt, mely után az együttes folytatta a munkát Budapesten.Air Klivinyi2-érd handball

A lányok – megfogyva bár, de törve nem – bizakodóan várják a svédországi megmérettetést. Valóban egyre kevesebben vannak a hadra fogható kerettagok, viszont úgy néz ki, a kapitány profi módon motiválja a fiatalokat. Erre a Kárpát Kupa tökéletes lehetőségnek bizonyult.

– Nem a kifogásokat keressük, hiszen remek kézilabdázóink vannak, a magyar csapaton kívül nem tudok még egy olyan válogatottat elképzelni, amelyből ha kivesszünk öt kulcsjátékost, akkor is nyerni tudna a románok ellen Romániában – fogalmazott Kim Rasmussen. –Ez a győzelem nagy lökést adhat a december 4-én rajtoló svédországi Eb-re – jelentette ki a 44 éves dán szakember.

Sérülések sorozata

Azt már a kerethirdetés előtt tudni lehetett, hogy Tomori Zsuzsa, Zácsik Szandra és Mayer Szabina nem lehet ott az Európa-bajnokságon, majd a romániai felkészülési torna előtt közvetlenül megsérült Korsós Dorina, Kovacsics Anikónak pedig a vádlisérülése újult ki, Szucsánszki Zita pedig orrcsonttörést szenvedett. Utóbbinál még van esély, hogy ott lesz az EB-n, ahogyan az edzés közben vállsérülést szenvedett Triscsuk Krisztina is.

Így repkedett és szórta a gólokat, gólpasszokat Klivinyi Kinga a Kárpát Kupán:

https://www.youtube.com/watch?v=5zZry7hTyTU&t=101s

Kapcsolódó Cikkek

 • Franciaország a futball trónján

  Franciaország a futball trónján

  Előzetesen minden adott volt ahhoz, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadion 78 ezer szurkolója méltóképpen ünnepelhesse meg a futball és az egész sportvilág legfontosabb eseményét, a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

 • Másodszor világbajnok Franciaország!

  Másodszor világbajnok Franciaország!

  Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

 • Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.