2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

Ajándék koncert tiszta szívvel

A hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány minden évben ajándék koncerttel köszöni meg a támogatóknak, segítőknek egész éves áldozatos tevékenységüket, amellyel a munkájukat segítik. Ezúttal orgonahangversennyel és kóruselőadással kedveskedtek a jelenlévőknek a Szentháromság-templomban.

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány tevékenységével a gyermekek mindennapjait igyekszik szebbé varázsolni. Ebben az  évben az Európa Parkban átadott játszótérrel, az ott található KRESZ-pályával, taposópályával és mászókomplexummal lepték meg a lurkókat, emellett gyereknapon egy ajándék műsorral és karácsonyi rajzpályázattal is készültek számukra.


HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 1

Liszt Ferenc Éneke-zenei Általános iskola 6. osztályosainak kamarakórusa lépett fel az ajándékkoncerten.

Több száz, ezernyi hódmezővásárhelyi segítette az elmúlt évben az egyesület munkáját.

– Az adventi várakozás időszaka az, amikor hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik egész évben támogatták a munkánkat és hozzásegítettek minket ahhoz, hogy minél több gyermekmosoly kövessen minket utunkon – mondta el megnyitó beszédében dr. Havasi Katalin, a Tiszta Szívvel Egyesület elnöke. A rendezvényen Tarr Angéla előadásában J. S. Bach, J. Pachelbel, D. Zipoli, C. Franck és Lisznyay-Szabó Gábor zeneszerzők műveit hallhatta a közönség orgonán.

HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 2

Nagy volt az érdeklődés az előadás iránt

Ezt követően a Liszt Ferenc Éneke-zenei Általános iskola 6. osztályosainak kamarakórusa lépett fel Zagyi Orsolya vezényletével. A templom akusztikájának köszönhetően felemelő élményt okoztak a jelenlévőknek.

HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 3

Tarr Angéla előadásában a zeneirodalom klasszikusai csendültek fel.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.