2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Hódmezővásárhely

Ajándék koncert tiszta szívvel

A hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány minden évben ajándék koncerttel köszöni meg a támogatóknak, segítőknek egész éves áldozatos tevékenységüket, amellyel a munkájukat segítik. Ezúttal orgonahangversennyel és kóruselőadással kedveskedtek a jelenlévőknek a Szentháromság-templomban.

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány tevékenységével a gyermekek mindennapjait igyekszik szebbé varázsolni. Ebben az  évben az Európa Parkban átadott játszótérrel, az ott található KRESZ-pályával, taposópályával és mászókomplexummal lepték meg a lurkókat, emellett gyereknapon egy ajándék műsorral és karácsonyi rajzpályázattal is készültek számukra.


HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 1

Liszt Ferenc Éneke-zenei Általános iskola 6. osztályosainak kamarakórusa lépett fel az ajándékkoncerten.

Több száz, ezernyi hódmezővásárhelyi segítette az elmúlt évben az egyesület munkáját.

– Az adventi várakozás időszaka az, amikor hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik egész évben támogatták a munkánkat és hozzásegítettek minket ahhoz, hogy minél több gyermekmosoly kövessen minket utunkon – mondta el megnyitó beszédében dr. Havasi Katalin, a Tiszta Szívvel Egyesület elnöke. A rendezvényen Tarr Angéla előadásában J. S. Bach, J. Pachelbel, D. Zipoli, C. Franck és Lisznyay-Szabó Gábor zeneszerzők műveit hallhatta a közönség orgonán.

HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 2

Nagy volt az érdeklődés az előadás iránt

Ezt követően a Liszt Ferenc Éneke-zenei Általános iskola 6. osztályosainak kamarakórusa lépett fel Zagyi Orsolya vezényletével. A templom akusztikájának köszönhetően felemelő élményt okoztak a jelenlévőknek.

HO_tiszta szívvel ajándékkoncert 3

Tarr Angéla előadásában a zeneirodalom klasszikusai csendültek fel.

Szerző: Lokál

Fotók: P7

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.