EUR: 307,42 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Győr

Ajándékokat kaptak az otthon lakói

Az idén is folytatta évtizedes hagyományát az önkormányzat, Borkai Zsolt polgármester ezúttal is rengeteg ajándékkal érkezett a gyermekotthon kis lakóihoz.

A kis lakók örömmel vették birtokba az új játékokat Fotó: O. Jakócs Péter

A kis lakók örömmel fogadták az új játékokat
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ha jól számolom, az idén már tizedik alkalommal jöttem el, hogy a város nevében egy kicsit szebbé tegyem az otthonban élő gyermekek karácsonyát. Az idén elsősorban sportos játékokat hoztunk, így a fiatalok nemcsak kikapcsolódni, de mozogni is tudnak. Természetesen a társasjátékok is megtalálhatók az ajándékok között – fogalmazott a polgármester, aki köszönetet mondott az intézményben dolgozók áldozatos munkájáért.

A városvezetők, a boldog gyermekek és az ajándékok Fotó: O. Jakócs Péter

A városvezetők, a boldog gyermekek és az ajándékok
Fotó: O. Jakócs Péter

A hagyomány kezdetén egyébként az Anya-, Csecsemő és Gyermekotthont fenntartóként látogatták az önkormányzat képviselői. A Bagolyvár Gyermekotthon ma már nem az önkormányzathoz tartozik, de a hagyomány folytatódott. Ahogy dr. Somogyi Tivadar alpolgármester fogalmazott, ezzel a gesztussal igyekeznek kifejezni, hogy ezek a gyermekek is fontos tagjai a társadalomnak, szükség van rájuk, nem felejtjük el őket. Az otthon kis lakói karácsonyi műsorral és sok mosollyal köszönték meg a figyelmességet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.