EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Győr

Ajándékokat kaptak az otthon lakói

Az idén is folytatta évtizedes hagyományát az önkormányzat, Borkai Zsolt polgármester ezúttal is rengeteg ajándékkal érkezett a gyermekotthon kis lakóihoz.

A kis lakók örömmel vették birtokba az új játékokat Fotó: O. Jakócs Péter

A kis lakók örömmel fogadták az új játékokat
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ha jól számolom, az idén már tizedik alkalommal jöttem el, hogy a város nevében egy kicsit szebbé tegyem az otthonban élő gyermekek karácsonyát. Az idén elsősorban sportos játékokat hoztunk, így a fiatalok nemcsak kikapcsolódni, de mozogni is tudnak. Természetesen a társasjátékok is megtalálhatók az ajándékok között – fogalmazott a polgármester, aki köszönetet mondott az intézményben dolgozók áldozatos munkájáért.


A városvezetők, a boldog gyermekek és az ajándékok Fotó: O. Jakócs Péter

A városvezetők, a boldog gyermekek és az ajándékok
Fotó: O. Jakócs Péter

A hagyomány kezdetén egyébként az Anya-, Csecsemő és Gyermekotthont fenntartóként látogatták az önkormányzat képviselői. A Bagolyvár Gyermekotthon ma már nem az önkormányzathoz tartozik, de a hagyomány folytatódott. Ahogy dr. Somogyi Tivadar alpolgármester fogalmazott, ezzel a gesztussal igyekeznek kifejezni, hogy ezek a gyermekek is fontos tagjai a társadalomnak, szükség van rájuk, nem felejtjük el őket. Az otthon kis lakói karácsonyi műsorral és sok mosollyal köszönték meg a figyelmességet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.