EUR: 308,58 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Egyéb Zalaegerszeg

Akcióban a Szent Márton Légió

Három szervezet, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, valamint a Zalaegerszegi Női Szalon fogott össze – az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozathoz kapcsolódva – jótékony céllal, hogy tehetséges zalai fiatalokat támogasson céljaik elérésében, önzetlen helyi cégek, vállalkozók és a Kvártélyház segítségével.

Nem lehet csoda nélkül élni! Szívhez szóló, gyönyörű gondolatokkal indította a nyitórendezvény első sorait Balaicz Zoltánné, aki Márai Sándor szavaival köszöntötte az összegyűlteket. A szeretet, az ünnepi csodavárás fontossága lényege az emberi létnek – fogalmazott. Advent második vasárnapján a felfokozott készülődés, a reményteli várakozás perceiben nem önmagunkra, hanem a másik emberre irányul a figyelmünk, arra gondolunk, mit nyújthatnánk neki. Az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet el bennünket – mondta el beszédében.

Ez a mi legemberibb értékünk, az önmagunkból való önzetlen adakozás. Az ember nem magáért él csak, hanem a belső harmónia megteremtéséért a saját lelkében és a környezetében. A három szervezet együtt álmodta meg az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozatot. Nem a világ megváltását tűzték ki célul, csupán önzetlenül a közvetlen környezetüknek, egyszerű embereknek szeretnének segíteni. Szorgalmas tehetségeknek, akiknek megvalósíthatják az álmait.

Elsőként Győri Anna gellénházi 6. osztályos kitűnő tanuló diáklány álmát, aki már régóta vágyott saját fuvolára, ami a Windoor Design Kft. támogatásával meg is valósult. Másodikként Gál Kozári Hanna vágyai teljesültek, aki példamutató sikereket ért el a tanulmányaiban, a cukrászat pedig a hobbija lett és ma már választott szakmája is. Ő egy magánszemély jóvoltából karamellkészítő tanfolyamot kapott ajándékba, amelyet Rumi László, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió képviselője adott át. Az ajándéksorozat egészen karácsonyig folytatódik!

Kapcsolódó Cikkek