2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Zalaegerszeg

Akcióban a Szent Márton Légió

Három szervezet, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, valamint a Zalaegerszegi Női Szalon fogott össze – az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozathoz kapcsolódva – jótékony céllal, hogy tehetséges zalai fiatalokat támogasson céljaik elérésében, önzetlen helyi cégek, vállalkozók és a Kvártélyház segítségével.

Nem lehet csoda nélkül élni! Szívhez szóló, gyönyörű gondolatokkal indította a nyitórendezvény első sorait Balaicz Zoltánné, aki Márai Sándor szavaival köszöntötte az összegyűlteket. A szeretet, az ünnepi csodavárás fontossága lényege az emberi létnek – fogalmazott. Advent második vasárnapján a felfokozott készülődés, a reményteli várakozás perceiben nem önmagunkra, hanem a másik emberre irányul a figyelmünk, arra gondolunk, mit nyújthatnánk neki. Az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet el bennünket – mondta el beszédében.


Ez a mi legemberibb értékünk, az önmagunkból való önzetlen adakozás. Az ember nem magáért él csak, hanem a belső harmónia megteremtéséért a saját lelkében és a környezetében. A három szervezet együtt álmodta meg az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozatot. Nem a világ megváltását tűzték ki célul, csupán önzetlenül a közvetlen környezetüknek, egyszerű embereknek szeretnének segíteni. Szorgalmas tehetségeknek, akiknek megvalósíthatják az álmait.

Elsőként Győri Anna gellénházi 6. osztályos kitűnő tanuló diáklány álmát, aki már régóta vágyott saját fuvolára, ami a Windoor Design Kft. támogatásával meg is valósult. Másodikként Gál Kozári Hanna vágyai teljesültek, aki példamutató sikereket ért el a tanulmányaiban, a cukrászat pedig a hobbija lett és ma már választott szakmája is. Ő egy magánszemély jóvoltából karamellkészítő tanfolyamot kapott ajándékba, amelyet Rumi László, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió képviselője adott át. Az ajándéksorozat egészen karácsonyig folytatódik!


Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.