EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Zalaegerszeg

Akcióban a Szent Márton Légió

Három szervezet, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, valamint a Zalaegerszegi Női Szalon fogott össze – az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozathoz kapcsolódva – jótékony céllal, hogy tehetséges zalai fiatalokat támogasson céljaik elérésében, önzetlen helyi cégek, vállalkozók és a Kvártélyház segítségével.

Nem lehet csoda nélkül élni! Szívhez szóló, gyönyörű gondolatokkal indította a nyitórendezvény első sorait Balaicz Zoltánné, aki Márai Sándor szavaival köszöntötte az összegyűlteket. A szeretet, az ünnepi csodavárás fontossága lényege az emberi létnek – fogalmazott. Advent második vasárnapján a felfokozott készülődés, a reményteli várakozás perceiben nem önmagunkra, hanem a másik emberre irányul a figyelmünk, arra gondolunk, mit nyújthatnánk neki. Az advent a karácsonyhoz vezeti el az embert, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet el bennünket – mondta el beszédében.


Ez a mi legemberibb értékünk, az önmagunkból való önzetlen adakozás. Az ember nem magáért él csak, hanem a belső harmónia megteremtéséért a saját lelkében és a környezetében. A három szervezet együtt álmodta meg az Egerszegi Adventi Kézfogás rendezvénysorozatot. Nem a világ megváltását tűzték ki célul, csupán önzetlenül a közvetlen környezetüknek, egyszerű embereknek szeretnének segíteni. Szorgalmas tehetségeknek, akiknek megvalósíthatják az álmait.

Elsőként Győri Anna gellénházi 6. osztályos kitűnő tanuló diáklány álmát, aki már régóta vágyott saját fuvolára, ami a Windoor Design Kft. támogatásával meg is valósult. Másodikként Gál Kozári Hanna vágyai teljesültek, aki példamutató sikereket ért el a tanulmányaiban, a cukrászat pedig a hobbija lett és ma már választott szakmája is. Ő egy magánszemély jóvoltából karamellkészítő tanfolyamot kapott ajándékba, amelyet Rumi László, a Zalaegerszegi Szent Márton Légió képviselője adott át. Az ajándéksorozat egészen karácsonyig folytatódik!


Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.