2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb

Akciófilmbe illő bevetéssel csaptak le drogcsempészekre

Akciófilmbe illő akcióval csaptak le a spanyol és marokkói hatóságok egy drogcsempész bandára az Atlanti-óceánon, és lefoglaltak 2,5 tonna kokaint – közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint Nyugat-Szahara partjaitól mintegy 160 kilométerre egy halászhajón ütöttek rajta a csempészeken, egy helikopterrel és két járőrhajóval megközelítve a bűnözőket, akik azonnal a tengerbe hajigálták a drogot rejtő bálákat.


A fedélzeten a hatóságok 12 embert vettek őrizetbe, marokkói, spanyol és kolumbiai állampolgárokat. Az akció keretében Marokkóban és Spanyolországban még 12 ember fogtak el, köztük a feltételezett bandavezért is.

A csoport, amely Európa, Afrika és Dél-Amerika között kereskedett kábítószerrel, igyekezett félrevezetni a nyomukban lévő hatóságokat, egyszerre több, 3-4 hajót is indítottak hamis szállítmányokkal – közölte a belügyminisztérium.

A spanyol és marokkói hatóságoknak ez volt az első közös tengeri, kábítószercsempészek elleni akciója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.