2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb

Akciófilmbe illő bevetéssel csaptak le drogcsempészekre

Akciófilmbe illő akcióval csaptak le a spanyol és marokkói hatóságok egy drogcsempész bandára az Atlanti-óceánon, és lefoglaltak 2,5 tonna kokaint – közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint Nyugat-Szahara partjaitól mintegy 160 kilométerre egy halászhajón ütöttek rajta a csempészeken, egy helikopterrel és két járőrhajóval megközelítve a bűnözőket, akik azonnal a tengerbe hajigálták a drogot rejtő bálákat.


A fedélzeten a hatóságok 12 embert vettek őrizetbe, marokkói, spanyol és kolumbiai állampolgárokat. Az akció keretében Marokkóban és Spanyolországban még 12 ember fogtak el, köztük a feltételezett bandavezért is.

A csoport, amely Európa, Afrika és Dél-Amerika között kereskedett kábítószerrel, igyekezett félrevezetni a nyomukban lévő hatóságokat, egyszerre több, 3-4 hajót is indítottak hamis szállítmányokkal – közölte a belügyminisztérium.

A spanyol és marokkói hatóságoknak ez volt az első közös tengeri, kábítószercsempészek elleni akciója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.