EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb

Akciófilmbe illő bevetéssel csaptak le drogcsempészekre

Akciófilmbe illő akcióval csaptak le a spanyol és marokkói hatóságok egy drogcsempész bandára az Atlanti-óceánon, és lefoglaltak 2,5 tonna kokaint – közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint Nyugat-Szahara partjaitól mintegy 160 kilométerre egy halászhajón ütöttek rajta a csempészeken, egy helikopterrel és két járőrhajóval megközelítve a bűnözőket, akik azonnal a tengerbe hajigálták a drogot rejtő bálákat.


A fedélzeten a hatóságok 12 embert vettek őrizetbe, marokkói, spanyol és kolumbiai állampolgárokat. Az akció keretében Marokkóban és Spanyolországban még 12 ember fogtak el, köztük a feltételezett bandavezért is.

A csoport, amely Európa, Afrika és Dél-Amerika között kereskedett kábítószerrel, igyekezett félrevezetni a nyomukban lévő hatóságokat, egyszerre több, 3-4 hajót is indítottak hamis szállítmányokkal – közölte a belügyminisztérium.

A spanyol és marokkói hatóságoknak ez volt az első közös tengeri, kábítószercsempészek elleni akciója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.