EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,28 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szekszárd

Államkincstár: felújítás, új munkahelyek

Fél éven belül el kell készülnie annak a jelentős, százmilliós beruházásnak, amelynek során felújítják a Magyar Államkincstár szekszárdi, Augusz Imre utcai épületét. Emellett szervezeti átalakításra is készülnek, ami új munkahelyeket jelent a városban.

Mindezt dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke közölte az erről tartott sajtótájékoztatón Szekszárdon. Fehér János, a Tolna megyei igazgatóság igazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a felújítás az állampénztári ügyfélszolgálatot érinti elsősorban.


Az államkincstár vezetője arról is beszélt, hogy az utóbbi időben a fővárosi központosítás miatt nagy volt a fluktuáció a dolgozóik körében. Az illetmények számfejtéséhez viszont stabil, hozzáértő dolgozói állomány kell, hiszen egymillió ember bérét számfejtik itt. A technika ma már megengedi, hogy ez a munka bárhol elvégezhető legyen, ezért úgy döntöttek, több feladatot bíznak a vidéki irodákra. Ez Szekszárdon 12 új munkahelyet jelentett, és 33 intézmény, például a Magyar Állami Operaház is a Tolna megyei igazgatósághoz tartozik ebből a szempontból.

Miszlai József (balról), dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János Fotó: Fazekas Zoltán

(balról jobbra)Miszlai József , dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János
Fotó: Fazekas Zoltán

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hangsúlyozta, hogy igen jó a viszony a város és a kincstár között. Ezt bizonyítják például a már megkötött támogatási szerződések is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A város e munkahelyek betöltésével is bizonyította, hogy magasan képzett szakemberállománnyal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.