EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Államkincstár: felújítás, új munkahelyek

Fél éven belül el kell készülnie annak a jelentős, százmilliós beruházásnak, amelynek során felújítják a Magyar Államkincstár szekszárdi, Augusz Imre utcai épületét. Emellett szervezeti átalakításra is készülnek, ami új munkahelyeket jelent a városban.

Mindezt dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke közölte az erről tartott sajtótájékoztatón Szekszárdon. Fehér János, a Tolna megyei igazgatóság igazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a felújítás az állampénztári ügyfélszolgálatot érinti elsősorban.


Az államkincstár vezetője arról is beszélt, hogy az utóbbi időben a fővárosi központosítás miatt nagy volt a fluktuáció a dolgozóik körében. Az illetmények számfejtéséhez viszont stabil, hozzáértő dolgozói állomány kell, hiszen egymillió ember bérét számfejtik itt. A technika ma már megengedi, hogy ez a munka bárhol elvégezhető legyen, ezért úgy döntöttek, több feladatot bíznak a vidéki irodákra. Ez Szekszárdon 12 új munkahelyet jelentett, és 33 intézmény, például a Magyar Állami Operaház is a Tolna megyei igazgatósághoz tartozik ebből a szempontból.

Miszlai József (balról), dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János Fotó: Fazekas Zoltán

(balról jobbra)Miszlai József , dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János
Fotó: Fazekas Zoltán

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hangsúlyozta, hogy igen jó a viszony a város és a kincstár között. Ezt bizonyítják például a már megkötött támogatási szerződések is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A város e munkahelyek betöltésével is bizonyította, hogy magasan képzett szakemberállománnyal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.