2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Államkincstár: felújítás, új munkahelyek

Fél éven belül el kell készülnie annak a jelentős, százmilliós beruházásnak, amelynek során felújítják a Magyar Államkincstár szekszárdi, Augusz Imre utcai épületét. Emellett szervezeti átalakításra is készülnek, ami új munkahelyeket jelent a városban.

Mindezt dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke közölte az erről tartott sajtótájékoztatón Szekszárdon. Fehér János, a Tolna megyei igazgatóság igazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a felújítás az állampénztári ügyfélszolgálatot érinti elsősorban.


Az államkincstár vezetője arról is beszélt, hogy az utóbbi időben a fővárosi központosítás miatt nagy volt a fluktuáció a dolgozóik körében. Az illetmények számfejtéséhez viszont stabil, hozzáértő dolgozói állomány kell, hiszen egymillió ember bérét számfejtik itt. A technika ma már megengedi, hogy ez a munka bárhol elvégezhető legyen, ezért úgy döntöttek, több feladatot bíznak a vidéki irodákra. Ez Szekszárdon 12 új munkahelyet jelentett, és 33 intézmény, például a Magyar Állami Operaház is a Tolna megyei igazgatósághoz tartozik ebből a szempontból.

Miszlai József (balról), dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János Fotó: Fazekas Zoltán

(balról jobbra)Miszlai József , dr. Dancsó József, Ács Rezső és Fehér János
Fotó: Fazekas Zoltán

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere hangsúlyozta, hogy igen jó a viszony a város és a kincstár között. Ezt bizonyítják például a már megkötött támogatási szerződések is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A város e munkahelyek betöltésével is bizonyította, hogy magasan képzett szakemberállománnyal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.