2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb Kecskemét

Átadták a Megyei Príma Díjakat

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok.

A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 25-én, pénteken este adták át a kecskeméti Sheraton Szállóban rendezett nagyszabású gálaesten.


Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehettek át: Barta Dóra táncművész, koreográfus, a Kecskeméti Katona József Színházban működő tánctagozat, a Kecskemét City Balett vezetője, Kemény András nyugalmazott kunadacsi pedagógus, valamint Markóné Szalai Gyöngyvér, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának vezetője.

Az idei év díjazottai a színpadon

Az idei év díjazottai a színpadon

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület.

A jubileumi díjátadó gálaesten a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át. Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2016-ban: Csengery Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Deltaplast Kft., Kecskemét. Az Év Vendéglátó Vállalkozója: Erkiné Rózsa Márta tulajdonos-üzletvezető, Rózsakert Vendéglő, Kiskunfélegyháza. Az Év Élelmiszeripari Vállalkozója: Braxmair Béla tulajdonos-ügyvezető, Bácskatej Kft., Baja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.