EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Kecskemét

Átadták a Megyei Príma Díjakat

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok.

A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 25-én, pénteken este adták át a kecskeméti Sheraton Szállóban rendezett nagyszabású gálaesten.


Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehettek át: Barta Dóra táncművész, koreográfus, a Kecskeméti Katona József Színházban működő tánctagozat, a Kecskemét City Balett vezetője, Kemény András nyugalmazott kunadacsi pedagógus, valamint Markóné Szalai Gyöngyvér, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának vezetője.

Az idei év díjazottai a színpadon

Az idei év díjazottai a színpadon

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület.

A jubileumi díjátadó gálaesten a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át. Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2016-ban: Csengery Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Deltaplast Kft., Kecskemét. Az Év Vendéglátó Vállalkozója: Erkiné Rózsa Márta tulajdonos-üzletvezető, Rózsakert Vendéglő, Kiskunfélegyháza. Az Év Élelmiszeripari Vállalkozója: Braxmair Béla tulajdonos-ügyvezető, Bácskatej Kft., Baja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.