2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Átadták a Megyei Príma Díjakat

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok.

A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 25-én, pénteken este adták át a kecskeméti Sheraton Szállóban rendezett nagyszabású gálaesten.


Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehettek át: Barta Dóra táncművész, koreográfus, a Kecskeméti Katona József Színházban működő tánctagozat, a Kecskemét City Balett vezetője, Kemény András nyugalmazott kunadacsi pedagógus, valamint Markóné Szalai Gyöngyvér, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvós tanszakának vezetője.

Az idei év díjazottai a színpadon

Az idei év díjazottai a színpadon

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület.

A jubileumi díjátadó gálaesten a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át. Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2016-ban: Csengery Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Deltaplast Kft., Kecskemét. Az Év Vendéglátó Vállalkozója: Erkiné Rózsa Márta tulajdonos-üzletvezető, Rózsakert Vendéglő, Kiskunfélegyháza. Az Év Élelmiszeripari Vállalkozója: Braxmair Béla tulajdonos-ügyvezető, Bácskatej Kft., Baja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.