EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb Hódmezővásárhely

Az Aranycsapat nyomdokaiban

A legendás 6-3-as győzelmet méltóképpen ünnepelték meg a Szent István Általános Iskola tanulói, illetve Hódmezővásárhely óvodásai. A november 25-i oviolimpia középpontjában ugyanis a labda és a foci állt.

1953. november 25-én a magyar futballválogatott sporttörténelmet írt. Puskásék a 90 éve veretlen angol válogatottat verték meg. A 6-3-as győzelem azóta legendává vált, az Aranycsapat tagjai fiatalok tömegeinek vált példaképévé.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások1

Komolyan vették a versenyzést a kicsik.

A futballhősök tiszteletére, illetve a magyar foci napja alkalmából a Szent István Általános Iskola hagyományos oviolimpiáját a labdás sportoknak, azon belül is elsősorban a focinak szentelte.

Meghívták a Hódmezővásárhelyi Futball Club edzőit, illetve növendékeit is, akik egy kis bemutatóval készültek. Az első osztályos ifjú tehetségek tavaly maguk is ovisként vettek részt az eseményen, most pedig már labdazsonglőrként kaptak szerepet az oviolimpián. Majd a 12 óvoda 8-8 fős csapatainak versenye következett. A kicsik futottak, kúsztak-másztak a labdával, mindenféle ügyességi-gyorsasági feladatot kellett bemutatniuk, a zárásban pedig az óvó néniket kellett felöltöztetniük egy focimezbe.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások6

Több mint száz ovis mozgott együtt

A sportiskolának küldetése, hogy a minél korábbi sportolásra ösztönözze a gyerekeket. Nagyon fontos az első találkozás, mert ez egy életre meghatározó lehet.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások2

Hódmezővásárhely 12 óvodája bizonyíthatott a sorversenyeken

A gyerekek nagyon élvezték a sportos rendezvényt, mindent beleadtak a versenyzés során, és amikor épp nem ők szerepeltek, hangosan biztatták társaikat.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások4

Óvó nénik és tanárok segítették, vezényelték le a játékos versenyzést

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.