EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Hódmezővásárhely

Az Aranycsapat nyomdokaiban

A legendás 6-3-as győzelmet méltóképpen ünnepelték meg a Szent István Általános Iskola tanulói, illetve Hódmezővásárhely óvodásai. A november 25-i oviolimpia középpontjában ugyanis a labda és a foci állt.

1953. november 25-én a magyar futballválogatott sporttörténelmet írt. Puskásék a 90 éve veretlen angol válogatottat verték meg. A 6-3-as győzelem azóta legendává vált, az Aranycsapat tagjai fiatalok tömegeinek vált példaképévé.


HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások1

Komolyan vették a versenyzést a kicsik.

A futballhősök tiszteletére, illetve a magyar foci napja alkalmából a Szent István Általános Iskola hagyományos oviolimpiáját a labdás sportoknak, azon belül is elsősorban a focinak szentelte.

Meghívták a Hódmezővásárhelyi Futball Club edzőit, illetve növendékeit is, akik egy kis bemutatóval készültek. Az első osztályos ifjú tehetségek tavaly maguk is ovisként vettek részt az eseményen, most pedig már labdazsonglőrként kaptak szerepet az oviolimpián. Majd a 12 óvoda 8-8 fős csapatainak versenye következett. A kicsik futottak, kúsztak-másztak a labdával, mindenféle ügyességi-gyorsasági feladatot kellett bemutatniuk, a zárásban pedig az óvó néniket kellett felöltöztetniük egy focimezbe.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások6

Több mint száz ovis mozgott együtt

A sportiskolának küldetése, hogy a minél korábbi sportolásra ösztönözze a gyerekeket. Nagyon fontos az első találkozás, mert ez egy életre meghatározó lehet.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások2

Hódmezővásárhely 12 óvodája bizonyíthatott a sorversenyeken

A gyerekek nagyon élvezték a sportos rendezvényt, mindent beleadtak a versenyzés során, és amikor épp nem ők szerepeltek, hangosan biztatták társaikat.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások4

Óvó nénik és tanárok segítették, vezényelték le a játékos versenyzést

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.