2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Hódmezővásárhely

Az Aranycsapat nyomdokaiban

A legendás 6-3-as győzelmet méltóképpen ünnepelték meg a Szent István Általános Iskola tanulói, illetve Hódmezővásárhely óvodásai. A november 25-i oviolimpia középpontjában ugyanis a labda és a foci állt.

1953. november 25-én a magyar futballválogatott sporttörténelmet írt. Puskásék a 90 éve veretlen angol válogatottat verték meg. A 6-3-as győzelem azóta legendává vált, az Aranycsapat tagjai fiatalok tömegeinek vált példaképévé.


HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások1

Komolyan vették a versenyzést a kicsik.

A futballhősök tiszteletére, illetve a magyar foci napja alkalmából a Szent István Általános Iskola hagyományos oviolimpiáját a labdás sportoknak, azon belül is elsősorban a focinak szentelte.

Meghívták a Hódmezővásárhelyi Futball Club edzőit, illetve növendékeit is, akik egy kis bemutatóval készültek. Az első osztályos ifjú tehetségek tavaly maguk is ovisként vettek részt az eseményen, most pedig már labdazsonglőrként kaptak szerepet az oviolimpián. Majd a 12 óvoda 8-8 fős csapatainak versenye következett. A kicsik futottak, kúsztak-másztak a labdával, mindenféle ügyességi-gyorsasági feladatot kellett bemutatniuk, a zárásban pedig az óvó néniket kellett felöltöztetniük egy focimezbe.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások6

Több mint száz ovis mozgott együtt

A sportiskolának küldetése, hogy a minél korábbi sportolásra ösztönözze a gyerekeket. Nagyon fontos az első találkozás, mert ez egy életre meghatározó lehet.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások2

Hódmezővásárhely 12 óvodája bizonyíthatott a sorversenyeken

A gyerekek nagyon élvezték a sportos rendezvényt, mindent beleadtak a versenyzés során, és amikor épp nem ők szerepeltek, hangosan biztatták társaikat.

HO_oviolimpia aranycsapat foci óvodások4

Óvó nénik és tanárok segítették, vezényelték le a játékos versenyzést

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.