EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,43 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Belföld Szekszárd

Az LMP vezetője is részt vett a földmutyiban?

Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – írja az origo.hu.

A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak. Twickel földterületei pedig egyre csak nőnek, amiket strómanok segítségével szerzett meg.

A portál felidézi Hadházy Ákos 2015. novemberében tett kirohanását: „Újra bebizonyosodott, hogy a földrablás kapcsán minden a lenyúlásról szól.”

Korábban többen beszámoltak arról, hogy Szekszárd környékén Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember és Hadházy Ákos apja, Hadházy Árpád az új földtörvényt kijátszva hogyan szerez földtulajdont strómanokon és életjáradéki szerződéseken keresztül. Twickel érdekeltségében van a Twickel Szőlőbirtok Kft. és a Szekszárd Zrt. Ezekben a cégekben vezető tisztségviselő Hadházy Ákos édesapja.

Az origo információi szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. Ezek közül az egyik Konyecsni István, aki a Facebook-profiljának tanúsága szerint jelenleg a Twickelhez köthető Szekszárd Zrt.-nél dolgozik, valamint ismerősei között megtalálható Wenhardtné Zóni Andrea és Bozsó Bence. Mindketten nyertesek voltak az árverésen, Wenhardtné Zóni Andrea ezen túlmenően összefüggésbe hozható a Twickel Szőlőbirtok Kft.-vel, hiszen több esetben a cég szőlészetért felelős kapcsolattartójaként, szakmai arcaként hagyott nyomott az interneten.

Gscheidt Mátyás is erősen és egyértelműen kötődik a Tolna megyei zöldbáróhoz. Abban a Szekszárd Zrt.-ben elnök, amelynek a tulajdonosa Twickel György, illetve számos más cégben egyező mozgást mutat a báróval. Hadházy Ákos mindvégig tagadta, hogy köze lenne a történethez, de azért érdekes kérdéseket vet fel, hogy Gscheidt Mátyás felesége, Gscheidtné Kóródi Ágnes Facebook-ismerősei között megtalálható Hadházy Ákos és felesége,  Hadházy-Szőcs Boglárka.

További részletek az origo cikkében olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.

 • Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Országosan bevezetné a Jobbik azt az ingatlankezelési rendszert, amelyet Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester honosított meg saját településén, és amellyel kapcsolatban most széles körű nyomozást folytat a rendőrség.