2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Belföld Szekszárd

Az LMP vezetője is részt vett a földmutyiban?

Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – írja az origo.hu.

A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak. Twickel földterületei pedig egyre csak nőnek, amiket strómanok segítségével szerzett meg.


A portál felidézi Hadházy Ákos 2015. novemberében tett kirohanását: „Újra bebizonyosodott, hogy a földrablás kapcsán minden a lenyúlásról szól.”

Korábban többen beszámoltak arról, hogy Szekszárd környékén Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember és Hadházy Ákos apja, Hadházy Árpád az új földtörvényt kijátszva hogyan szerez földtulajdont strómanokon és életjáradéki szerződéseken keresztül. Twickel érdekeltségében van a Twickel Szőlőbirtok Kft. és a Szekszárd Zrt. Ezekben a cégekben vezető tisztségviselő Hadházy Ákos édesapja.


Az origo információi szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. Ezek közül az egyik Konyecsni István, aki a Facebook-profiljának tanúsága szerint jelenleg a Twickelhez köthető Szekszárd Zrt.-nél dolgozik, valamint ismerősei között megtalálható Wenhardtné Zóni Andrea és Bozsó Bence. Mindketten nyertesek voltak az árverésen, Wenhardtné Zóni Andrea ezen túlmenően összefüggésbe hozható a Twickel Szőlőbirtok Kft.-vel, hiszen több esetben a cég szőlészetért felelős kapcsolattartójaként, szakmai arcaként hagyott nyomott az interneten.

Gscheidt Mátyás is erősen és egyértelműen kötődik a Tolna megyei zöldbáróhoz. Abban a Szekszárd Zrt.-ben elnök, amelynek a tulajdonosa Twickel György, illetve számos más cégben egyező mozgást mutat a báróval. Hadházy Ákos mindvégig tagadta, hogy köze lenne a történethez, de azért érdekes kérdéseket vet fel, hogy Gscheidt Mátyás felesége, Gscheidtné Kóródi Ágnes Facebook-ismerősei között megtalálható Hadházy Ákos és felesége,  Hadházy-Szőcs Boglárka.

További részletek az origo cikkében olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek