EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld Szekszárd

Az LMP vezetője is részt vett a földmutyiban?

Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – írja az origo.hu.

A megyei agrárkamara elnökeként Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak. Twickel földterületei pedig egyre csak nőnek, amiket strómanok segítségével szerzett meg.


A portál felidézi Hadházy Ákos 2015. novemberében tett kirohanását: „Újra bebizonyosodott, hogy a földrablás kapcsán minden a lenyúlásról szól.”

Korábban többen beszámoltak arról, hogy Szekszárd környékén Freiherr von Twickel Georg Albert német származású üzletember és Hadházy Ákos apja, Hadházy Árpád az új földtörvényt kijátszva hogyan szerez földtulajdont strómanokon és életjáradéki szerződéseken keresztül. Twickel érdekeltségében van a Twickel Szőlőbirtok Kft. és a Szekszárd Zrt. Ezekben a cégekben vezető tisztségviselő Hadházy Ákos édesapja.


Az origo információi szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. Ezek közül az egyik Konyecsni István, aki a Facebook-profiljának tanúsága szerint jelenleg a Twickelhez köthető Szekszárd Zrt.-nél dolgozik, valamint ismerősei között megtalálható Wenhardtné Zóni Andrea és Bozsó Bence. Mindketten nyertesek voltak az árverésen, Wenhardtné Zóni Andrea ezen túlmenően összefüggésbe hozható a Twickel Szőlőbirtok Kft.-vel, hiszen több esetben a cég szőlészetért felelős kapcsolattartójaként, szakmai arcaként hagyott nyomott az interneten.

Gscheidt Mátyás is erősen és egyértelműen kötődik a Tolna megyei zöldbáróhoz. Abban a Szekszárd Zrt.-ben elnök, amelynek a tulajdonosa Twickel György, illetve számos más cégben egyező mozgást mutat a báróval. Hadházy Ákos mindvégig tagadta, hogy köze lenne a történethez, de azért érdekes kérdéseket vet fel, hogy Gscheidt Mátyás felesége, Gscheidtné Kóródi Ágnes Facebook-ismerősei között megtalálható Hadházy Ákos és felesége,  Hadházy-Szőcs Boglárka.

További részletek az origo cikkében olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.