2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Békéscsaba

Az ország legeredményesebb klubja a békéscsabai

November 25-én rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetségévzáró díjátadó gáláját, ahol a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőit, edzőit több kategóriában is díjazták.

Ebben az évben a békéscsabai egyesület az ország legeredményesebb klubja lett, ugyanis összesen kilenc elismerést hoztak haza Budapestről. Baji Balázst választották az év férfi atlétájának, aki országos csúccsal Eb-ezüstérmes lett, fedett pályás világbajnokságon a hatodik helyen végzett, és az idei olimpián bejutott az elődöntőbe. Az év női atlétája szintén békéscsabai lett: az országos csúccsal olimpiai bronzérmes Márton Anita. Ráadásul idén Anita edzőjét, Eperjesi Lászlót választották az év edzőjének. A fiatalok között is lett kitüntetett versenyzője a klubnak, az év ifjúsági (U18) női atlétájának Pavuk Tira 2000 méteres akadályfutót választották.


Fotó: BCSAC Baji Balázs idén az Olimpiáig jutott

Fotó: BCSAC
Baji Balázst választották az Év férfi atlétájának

 

A gálán díjazták azokat a sportolókat, akik kvalifikálták magukat az olimpiára, ilyen volt Kovács Barbara gyalogló, illetve az ebben az évben olyan, világversenyeken sikereket elért atlétákat is, akik pontokat hoztak a Magyar Atlétikai Szövetségnek, mint például Bogdán Annabella gerelyhajító.

Fotó: BCSAC Márton Anita az Év női atlétája és Eperjesi László az Év edzője kitüntetést kapta

Fotó: BCSAC
Márton Anita az Év női atlétája és Eperjesi László az Év edzője kitüntetést kapta

 

Az Európai Atlétikai Szövetség is díjazta az egyesület edzőit, idén Tomhauser István, Baji Balázs edzője és Urbanikné Rosza Mária, Pavuk Tira edzője részesült elismerésben. Czeglédi Katalin, a Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője elárulta, azért olyan értékesek ezek a kitüntetések, mert az atlétika centiméterekben és másodpercekben mérhető, vagyis kizárólag az eredmények számítottak.

Fotó: BCSAC Az év ifjúsági női atlétája Pavuk Tíra (balra) edzője Urbanikné Rosza Mária (jobbra)

Fotó: BCSAC
Az év ifjúsági női atlétája Pavuk Tíra (balra) edzője Urbanikné Rosza Mária (jobbra)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.