2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Békéscsaba

Az ország legeredményesebb klubja a békéscsabai

November 25-én rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetségévzáró díjátadó gáláját, ahol a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőit, edzőit több kategóriában is díjazták.

Ebben az évben a békéscsabai egyesület az ország legeredményesebb klubja lett, ugyanis összesen kilenc elismerést hoztak haza Budapestről. Baji Balázst választották az év férfi atlétájának, aki országos csúccsal Eb-ezüstérmes lett, fedett pályás világbajnokságon a hatodik helyen végzett, és az idei olimpián bejutott az elődöntőbe. Az év női atlétája szintén békéscsabai lett: az országos csúccsal olimpiai bronzérmes Márton Anita. Ráadásul idén Anita edzőjét, Eperjesi Lászlót választották az év edzőjének. A fiatalok között is lett kitüntetett versenyzője a klubnak, az év ifjúsági (U18) női atlétájának Pavuk Tira 2000 méteres akadályfutót választották.


Fotó: BCSAC Baji Balázs idén az Olimpiáig jutott

Fotó: BCSAC
Baji Balázst választották az Év férfi atlétájának

 

A gálán díjazták azokat a sportolókat, akik kvalifikálták magukat az olimpiára, ilyen volt Kovács Barbara gyalogló, illetve az ebben az évben olyan, világversenyeken sikereket elért atlétákat is, akik pontokat hoztak a Magyar Atlétikai Szövetségnek, mint például Bogdán Annabella gerelyhajító.

Fotó: BCSAC Márton Anita az Év női atlétája és Eperjesi László az Év edzője kitüntetést kapta

Fotó: BCSAC
Márton Anita az Év női atlétája és Eperjesi László az Év edzője kitüntetést kapta

 

Az Európai Atlétikai Szövetség is díjazta az egyesület edzőit, idén Tomhauser István, Baji Balázs edzője és Urbanikné Rosza Mária, Pavuk Tira edzője részesült elismerésben. Czeglédi Katalin, a Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője elárulta, azért olyan értékesek ezek a kitüntetések, mert az atlétika centiméterekben és másodpercekben mérhető, vagyis kizárólag az eredmények számítottak.

Fotó: BCSAC Az év ifjúsági női atlétája Pavuk Tíra (balra) edzője Urbanikné Rosza Mária (jobbra)

Fotó: BCSAC
Az év ifjúsági női atlétája Pavuk Tíra (balra) edzője Urbanikné Rosza Mária (jobbra)

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.