EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Extra

Bartóktól zeng a világ jövőre

Formabontó zenei világversenyt hirdetett a Zeneakadémia. A Bartók Világverseny és Fesztivál 2017 szeptemberében várja a világ ifjú zenei tehetségeit, akik a tervek szerint kétévente más-más zenei kategóriákban mérettetnék meg magukat.

A szervezők hosszú távú célja, hogy a világ legrangosabb zenei fesztiváljaihoz csatlakozzon a több mint 40 000 eurós összdíjazású Bartók Világverseny és Fesztivál.

Szabó Stein Imre, Csonka András, Hoppál Péter és Dr. Vígh Andrea. Bartók Világverseny és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatója. 2016.12.06 Fotó- Csudai Sándor-3

Szabó Stein Imre, Csonka András, Dr. Vígh Andrea és Dr. Hoppál Péter

– Arra számítunk, hogy az ország kulturális vonzereje tovább növekszik, ahogy az elmúlt néhány esztendőben már tapasztalni lehetett, és ezzel együtt a kulturális fogyasztás belső szabályrendszere is javult. Ennek a tendenciának köszönhetően a színházba járók száma másfélszeresére nőtt, de a koncertekre és kiállításokra járók száma is jelentősen emelkedett – mesélte dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki hozzáfűzte, hogy a kormány eddig 160 millió forinttal támogatta a kiemelt fontosságú versenyt.

Szabó Stein Imre. Hoppál Péter. Bartók Világverseny és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatója. 2016.12.06 Fotó- Csudai Sándor-1

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.