EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Extra

Bartóktól zeng a világ jövőre

Formabontó zenei világversenyt hirdetett a Zeneakadémia. A Bartók Világverseny és Fesztivál 2017 szeptemberében várja a világ ifjú zenei tehetségeit, akik a tervek szerint kétévente más-más zenei kategóriákban mérettetnék meg magukat.

A szervezők hosszú távú célja, hogy a világ legrangosabb zenei fesztiváljaihoz csatlakozzon a több mint 40 000 eurós összdíjazású Bartók Világverseny és Fesztivál.


Szabó Stein Imre, Csonka András, Hoppál Péter és Dr. Vígh Andrea. Bartók Világverseny és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatója. 2016.12.06 Fotó- Csudai Sándor-3

Szabó Stein Imre, Csonka András, Dr. Vígh Andrea és Dr. Hoppál Péter

– Arra számítunk, hogy az ország kulturális vonzereje tovább növekszik, ahogy az elmúlt néhány esztendőben már tapasztalni lehetett, és ezzel együtt a kulturális fogyasztás belső szabályrendszere is javult. Ennek a tendenciának köszönhetően a színházba járók száma másfélszeresére nőtt, de a koncertekre és kiállításokra járók száma is jelentősen emelkedett – mesélte dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki hozzáfűzte, hogy a kormány eddig 160 millió forinttal támogatta a kiemelt fontosságú versenyt.

Szabó Stein Imre. Hoppál Péter. Bartók Világverseny és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatója. 2016.12.06 Fotó- Csudai Sándor-1

Kapcsolódó Cikkek