2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Biztató jövőkép

Egyszerre két miniszterelnököt is fogadott Debrecen az elmúlt héten, hiszen rangos nemzetközi esemény helyszíne volt a város. Üzleti fórumot tartottak az egyetem főépületében, melyen felszólalt Orbán Viktor magyar és Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is. Mindketten méltatták Debrecent.

Tárgyalásokra, szakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre került sor, az ukrán és a magyar vállalkozások közötti együttműködési lehetőségekről a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az információs technológiák és a gyógyszeripar területén. Orbán Viktor elmondta, miért Debrecenben rendezik a fórumot.


Debrecen, 2016. november 25. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán a Debreceni Egyetemen 2016. november 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Szerettünk volna mutatni egy várost az ukrán miniszterelnöknek és küldöttségének, amiből láthatják, Magyarország nem csak Budapest. Debrecen jövője is indokolja, hogy kiemelt városként tekinthessünk rá. A hazai gazdaság eredményeire utalva úgy fogalmazott: Teljesítményünknek és az eredményeinknek csak a kishitűségünk szabhat határt. Határ a csillagos ég. Ez a felívelő pálya még jó néhány évig ki fog tartani. Most kell bátornak, innovatívnak lenni, hogy megvalósítsuk, amit szüleink, nagyszüleink nem tudtak – mondta Orbán Viktor.

Debrecen, 2016. november 25. Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök beszédet mond a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán a Debreceni Egyetemen 2016. november 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2016. november 25.
Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is beszédet mondott a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ukrán miniszterelnök szerint Debrecen gyönyörű város, és fontosnak tartja, hogy létrejött ez a találkozó. Méltatta Magyarországot, melynek kiváló lehetőségei vannak. Megköszönte Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök támogatását, hogy az ukránok vízummentesen utazhassanak az unió országaiba. Szeretnék elérni, hogy Ukrajna versenyképessé váljon – mondta Volodimir Hrojszman, aki sok sikert kívánt Magyarországnak és ennek a „csodálatos városnak, Debrecennek”.

Kapcsolódó Cikkek