EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Debrecen

Biztató jövőkép

Egyszerre két miniszterelnököt is fogadott Debrecen az elmúlt héten, hiszen rangos nemzetközi esemény helyszíne volt a város. Üzleti fórumot tartottak az egyetem főépületében, melyen felszólalt Orbán Viktor magyar és Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is. Mindketten méltatták Debrecent.

Tárgyalásokra, szakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre került sor, az ukrán és a magyar vállalkozások közötti együttműködési lehetőségekről a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az információs technológiák és a gyógyszeripar területén. Orbán Viktor elmondta, miért Debrecenben rendezik a fórumot.


Debrecen, 2016. november 25. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán a Debreceni Egyetemen 2016. november 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Szerettünk volna mutatni egy várost az ukrán miniszterelnöknek és küldöttségének, amiből láthatják, Magyarország nem csak Budapest. Debrecen jövője is indokolja, hogy kiemelt városként tekinthessünk rá. A hazai gazdaság eredményeire utalva úgy fogalmazott: Teljesítményünknek és az eredményeinknek csak a kishitűségünk szabhat határt. Határ a csillagos ég. Ez a felívelő pálya még jó néhány évig ki fog tartani. Most kell bátornak, innovatívnak lenni, hogy megvalósítsuk, amit szüleink, nagyszüleink nem tudtak – mondta Orbán Viktor.

Debrecen, 2016. november 25. Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök beszédet mond a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán a Debreceni Egyetemen 2016. november 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2016. november 25.
Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is beszédet mondott a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-ukrán üzleti fórumán
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ukrán miniszterelnök szerint Debrecen gyönyörű város, és fontosnak tartja, hogy létrejött ez a találkozó. Méltatta Magyarországot, melynek kiváló lehetőségei vannak. Megköszönte Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök támogatását, hogy az ukránok vízummentesen utazhassanak az unió országaiba. Szeretnék elérni, hogy Ukrajna versenyképessé váljon – mondta Volodimir Hrojszman, aki sok sikert kívánt Magyarországnak és ennek a „csodálatos városnak, Debrecennek”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.