2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szombathely

Bokrétát kapott a Haladás új otthona

Kilencezer előre gyártott vasbeton szerkezetet, 19 ezer köbméter betont és 70 ezer téglát használtak fel az új szombathelyi labdarúgó-stadion és multifunkcionális sportcsarnok építéséhez. Bő fél évvel az alapkőletétel után elérte legmagasabb pontját a komplexum. Ez alkalomból bokrétaünnepséget tartottak.

– Nemcsak egy 9000 fős, UEFA IV-es szintű labdarúgó-stadion épül, hanem a Haladás szinte valamennyi szakosztálya új otthont kap a patinás, európai szintű sportlétesítményben – hangsúlyozta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a bokrétaünnepségen. Hozzátette: a 15 milliárd forintos beruházás az ország ajándéka Szombathelynek és a jövőre századik születésnapját ünneplő Haladás VSE-nek, az új komplexum – ahogy korábban a telek is – a város tulajdonába kerül.


Fotó: szombathely.hu

Dolgoznak a munkagépek, elérte legmagasabb pontját a sportkomplexum Fotó: szombathely.hu

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki, hogy 2017 nyarára várhatóan elkészül a Rohonci úti létesítmény. Szerinte az ajándékot Szombathely és a szombathelyiek megszolgálták, hiszen számos sikert értek el a sportban, de a foglalkoztatottság és a gazdasági teljesítmény terén is jók a mutatók.

Az építési munkálatok ütemterv szerint haladnak, a létesítmény mára elérte a legmagasabb pontját.
Ebből az alkalomból elhelyezték a bokrétát a 22 méteres acél tartószerkezet tetején. A kivitelezők több nagy teljesítményű géppel és naponta 160-180 szakemberrel dolgoznak a helyszínen. Kora tavasszal megkezdődik a stadion acélszerkezetének membrántakarása, majd azt követően a pályaépítés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.