EUR: 309,01 Ft
CHF: 284,99 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb Szombathely

Bokrétát kapott a Haladás új otthona

Kilencezer előre gyártott vasbeton szerkezetet, 19 ezer köbméter betont és 70 ezer téglát használtak fel az új szombathelyi labdarúgó-stadion és multifunkcionális sportcsarnok építéséhez. Bő fél évvel az alapkőletétel után elérte legmagasabb pontját a komplexum. Ez alkalomból bokrétaünnepséget tartottak.

– Nemcsak egy 9000 fős, UEFA IV-es szintű labdarúgó-stadion épül, hanem a Haladás szinte valamennyi szakosztálya új otthont kap a patinás, európai szintű sportlétesítményben – hangsúlyozta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a bokrétaünnepségen. Hozzátette: a 15 milliárd forintos beruházás az ország ajándéka Szombathelynek és a jövőre századik születésnapját ünneplő Haladás VSE-nek, az új komplexum – ahogy korábban a telek is – a város tulajdonába kerül.

Fotó: szombathely.hu

Dolgoznak a munkagépek, elérte legmagasabb pontját a sportkomplexum Fotó: szombathely.hu

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki, hogy 2017 nyarára várhatóan elkészül a Rohonci úti létesítmény. Szerinte az ajándékot Szombathely és a szombathelyiek megszolgálták, hiszen számos sikert értek el a sportban, de a foglalkoztatottság és a gazdasági teljesítmény terén is jók a mutatók.

Az építési munkálatok ütemterv szerint haladnak, a létesítmény mára elérte a legmagasabb pontját.
Ebből az alkalomból elhelyezték a bokrétát a 22 méteres acél tartószerkezet tetején. A kivitelezők több nagy teljesítményű géppel és naponta 160-180 szakemberrel dolgoznak a helyszínen. Kora tavasszal megkezdődik a stadion acélszerkezetének membrántakarása, majd azt követően a pályaépítés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.