EUR: 312,80 Ft
CHF: 267,33 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Szombathely

Bokrétát kapott a Haladás új otthona

Kilencezer előre gyártott vasbeton szerkezetet, 19 ezer köbméter betont és 70 ezer téglát használtak fel az új szombathelyi labdarúgó-stadion és multifunkcionális sportcsarnok építéséhez. Bő fél évvel az alapkőletétel után elérte legmagasabb pontját a komplexum. Ez alkalomból bokrétaünnepséget tartottak.

– Nemcsak egy 9000 fős, UEFA IV-es szintű labdarúgó-stadion épül, hanem a Haladás szinte valamennyi szakosztálya új otthont kap a patinás, európai szintű sportlétesítményben – hangsúlyozta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a bokrétaünnepségen. Hozzátette: a 15 milliárd forintos beruházás az ország ajándéka Szombathelynek és a jövőre századik születésnapját ünneplő Haladás VSE-nek, az új komplexum – ahogy korábban a telek is – a város tulajdonába kerül.


Fotó: szombathely.hu

Dolgoznak a munkagépek, elérte legmagasabb pontját a sportkomplexum Fotó: szombathely.hu

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki, hogy 2017 nyarára várhatóan elkészül a Rohonci úti létesítmény. Szerinte az ajándékot Szombathely és a szombathelyiek megszolgálták, hiszen számos sikert értek el a sportban, de a foglalkoztatottság és a gazdasági teljesítmény terén is jók a mutatók.

Az építési munkálatok ütemterv szerint haladnak, a létesítmény mára elérte a legmagasabb pontját.
Ebből az alkalomból elhelyezték a bokrétát a 22 méteres acél tartószerkezet tetején. A kivitelezők több nagy teljesítményű géppel és naponta 160-180 szakemberrel dolgoznak a helyszínen. Kora tavasszal megkezdődik a stadion acélszerkezetének membrántakarása, majd azt követően a pályaépítés.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.