2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb Salgótarján

Bordélyházakat üzemeltetett Bécsben egy tari pár

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves férfi és egy 27 éves nő ellen, akik négy bordélyházat tartottak fenn Ausztriában.

Sziliné Séber Anita, a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes vezetője ismertette: a vádlottak 2009 óta álltak közelebbi kapcsolatban, a nő ekkor prostituáltként dolgozott Ausztriában. A későbbiekben elhatározták, hogy közösen üzemeltetnek bordélyházat Bécsben, hogy így jussanak jövedelemhez, és kölcsönből el is indították a vállalkozást. Négy úgynevezett stúdiót üzemeltettek, amelyeknek mind a személyi, mind a tárgyi feltételeit ők biztosították. Kezdetben a nő és annak testvére is dolgozott prostituáltként, később a pár Nógrád megyéből és Magyarország más megyéiből felkutatott nőket foglalkoztatott.


(Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlottakat még tavaly nyáron fogták el a nógrádi rendőrök (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A négy bordélyházban 2010 és 2015 között mintegy ötven magyar nő dolgozott. Keresetük 50 százalékát át kellett adniuk a vádlottaknak és fejenként napi 10 eurót kellett fizetniük azért, hogy a bordélyházakban lakhattak, havi 20 eurót az internet használatáért, továbbá maguknak kellett fizetniük az Ausztriába történő bejelentkezéssel, orvosi vizsgálattal kapcsolatos kiadásokat, valamint az ügyfelek megszerzése érdekében feladott hirdetések díjait is.

A két tari illetőségű személyt még tavaly nyáron fogták el a nógrádi rendőrök (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A bordélyházakban öt év alatt mintegy ötven magyar nő dolgozott (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlottak a szexuális szolgáltatások árait is pontosan meghatározták, a bevételekkel a prostituáltaknak napi szinten el kellett számolniuk, arról nyilvántartást kellett vezetniük. A bordélyházakat kamerával szerelték fel, és folyamatosan figyelték a nők tevékenységét. Egy-egy prostituált keresetéből havi szinten 3000-4000 euró bevételre tettek szert.


A főügyészhelyettes közölte: a Pásztói Járási Ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon , három gépkocsi, ékszerek és több mint hétmillió forint – elkobzását indítványozta vádiratában.

Kapcsolódó Cikkek