EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Salgótarján

Bordélyházakat üzemeltetett Bécsben egy tari pár

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves férfi és egy 27 éves nő ellen, akik négy bordélyházat tartottak fenn Ausztriában.

Sziliné Séber Anita, a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes vezetője ismertette: a vádlottak 2009 óta álltak közelebbi kapcsolatban, a nő ekkor prostituáltként dolgozott Ausztriában. A későbbiekben elhatározták, hogy közösen üzemeltetnek bordélyházat Bécsben, hogy így jussanak jövedelemhez, és kölcsönből el is indították a vállalkozást. Négy úgynevezett stúdiót üzemeltettek, amelyeknek mind a személyi, mind a tárgyi feltételeit ők biztosították. Kezdetben a nő és annak testvére is dolgozott prostituáltként, később a pár Nógrád megyéből és Magyarország más megyéiből felkutatott nőket foglalkoztatott.


(Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlottakat még tavaly nyáron fogták el a nógrádi rendőrök (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A négy bordélyházban 2010 és 2015 között mintegy ötven magyar nő dolgozott. Keresetük 50 százalékát át kellett adniuk a vádlottaknak és fejenként napi 10 eurót kellett fizetniük azért, hogy a bordélyházakban lakhattak, havi 20 eurót az internet használatáért, továbbá maguknak kellett fizetniük az Ausztriába történő bejelentkezéssel, orvosi vizsgálattal kapcsolatos kiadásokat, valamint az ügyfelek megszerzése érdekében feladott hirdetések díjait is.

A két tari illetőségű személyt még tavaly nyáron fogták el a nógrádi rendőrök (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A bordélyházakban öt év alatt mintegy ötven magyar nő dolgozott (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlottak a szexuális szolgáltatások árait is pontosan meghatározták, a bevételekkel a prostituáltaknak napi szinten el kellett számolniuk, arról nyilvántartást kellett vezetniük. A bordélyházakat kamerával szerelték fel, és folyamatosan figyelték a nők tevékenységét. Egy-egy prostituált keresetéből havi szinten 3000-4000 euró bevételre tettek szert.


A főügyészhelyettes közölte: a Pásztói Járási Ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon , három gépkocsi, ékszerek és több mint hétmillió forint – elkobzását indítványozta vádiratában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.