EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Debrecen

Budapest 2024 mellé állt a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem nyilatkozatban rögzítette, hogy támogatja a Budapest 2024 munkáját abban, hogy Magyarország és a főváros elnyerhesse a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

A Fürjes Balázsnak, a budapesti pályázat vezetőjének címzett dokumentumot Bács Zoltán, a hajdúsági felsőoktatási intézmény kancellárja látta el kézjegyével, miután a Budapest 2024 küldöttsége egyórás előadásban prezentálta a kandidálás legfontosabb tudnivalóit. A Debreceni Egyetem „tisztában van a kedvező hatásokkal, amelyek Magyarország, Budapest és a régió számára adódnak sikeres pályázás esetén. Különösen hogy Debrecen városa több versenynek adna otthont.”


András Krisztina közgazdász, a Corvinus Egyetem docense, az Olimpiai Védnöki Testület (OVT) alelnöke elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) érezte, változásra van szükség, ezért fogadta el 2014 decemberében a kisebb, gazdaságosabb játékokat támogató Agenda 2020 reformprogramot.

20161129 449

Sokan részt vettek a Budapest 2024 küldöttségének előadásán

– Sok minden nem számszerűsíthető az olimpiarendezésből származó előnyök közül, a NOB azonban támpontokat ad, hogy meg tudjuk állapítani, mi tartozik a játékok költségvetésébe. Az Agenda 2020-ban kérik, hogy mutassuk meg, melyek azok a fejlesztések, amelyek az olimpiarendezés nélkül is megvalósulnának – mondta András Krisztina.

Budapest, 2016. november 24. Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgép bemutatóján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján 2016. november 24-én. A budapesti pályázatot két repülőgép népszerűsíti, amelyek a Wizz Air flottájában teljesítenek szolgálatot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. november 24.
Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője háttérben a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgéppel
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng. A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.