2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Debrecen

Budapest 2024 mellé állt a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem nyilatkozatban rögzítette, hogy támogatja a Budapest 2024 munkáját abban, hogy Magyarország és a főváros elnyerhesse a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

A Fürjes Balázsnak, a budapesti pályázat vezetőjének címzett dokumentumot Bács Zoltán, a hajdúsági felsőoktatási intézmény kancellárja látta el kézjegyével, miután a Budapest 2024 küldöttsége egyórás előadásban prezentálta a kandidálás legfontosabb tudnivalóit. A Debreceni Egyetem „tisztában van a kedvező hatásokkal, amelyek Magyarország, Budapest és a régió számára adódnak sikeres pályázás esetén. Különösen hogy Debrecen városa több versenynek adna otthont.”


András Krisztina közgazdász, a Corvinus Egyetem docense, az Olimpiai Védnöki Testület (OVT) alelnöke elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) érezte, változásra van szükség, ezért fogadta el 2014 decemberében a kisebb, gazdaságosabb játékokat támogató Agenda 2020 reformprogramot.

20161129 449

Sokan részt vettek a Budapest 2024 küldöttségének előadásán

– Sok minden nem számszerűsíthető az olimpiarendezésből származó előnyök közül, a NOB azonban támpontokat ad, hogy meg tudjuk állapítani, mi tartozik a játékok költségvetésébe. Az Agenda 2020-ban kérik, hogy mutassuk meg, melyek azok a fejlesztések, amelyek az olimpiarendezés nélkül is megvalósulnának – mondta András Krisztina.

Budapest, 2016. november 24. Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgép bemutatóján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján 2016. november 24-én. A budapesti pályázatot két repülőgép népszerűsíti, amelyek a Wizz Air flottájában teljesítenek szolgálatot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. november 24.
Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője háttérben a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgéppel
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng. A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.