2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Debrecen

Budapest 2024 mellé állt a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem nyilatkozatban rögzítette, hogy támogatja a Budapest 2024 munkáját abban, hogy Magyarország és a főváros elnyerhesse a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

A Fürjes Balázsnak, a budapesti pályázat vezetőjének címzett dokumentumot Bács Zoltán, a hajdúsági felsőoktatási intézmény kancellárja látta el kézjegyével, miután a Budapest 2024 küldöttsége egyórás előadásban prezentálta a kandidálás legfontosabb tudnivalóit. A Debreceni Egyetem „tisztában van a kedvező hatásokkal, amelyek Magyarország, Budapest és a régió számára adódnak sikeres pályázás esetén. Különösen hogy Debrecen városa több versenynek adna otthont.”


András Krisztina közgazdász, a Corvinus Egyetem docense, az Olimpiai Védnöki Testület (OVT) alelnöke elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) érezte, változásra van szükség, ezért fogadta el 2014 decemberében a kisebb, gazdaságosabb játékokat támogató Agenda 2020 reformprogramot.

20161129 449

Sokan részt vettek a Budapest 2024 küldöttségének előadásán

– Sok minden nem számszerűsíthető az olimpiarendezésből származó előnyök közül, a NOB azonban támpontokat ad, hogy meg tudjuk állapítani, mi tartozik a játékok költségvetésébe. Az Agenda 2020-ban kérik, hogy mutassuk meg, melyek azok a fejlesztések, amelyek az olimpiarendezés nélkül is megvalósulnának – mondta András Krisztina.

Budapest, 2016. november 24. Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgép bemutatóján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján 2016. november 24-én. A budapesti pályázatot két repülőgép népszerűsíti, amelyek a Wizz Air flottájában teljesítenek szolgálatot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. november 24.
Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője háttérben a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgéppel
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng. A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.