EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XVI.kerület

Büntetés helyett lámpát kaptak

Látni és látszani a biztonságos kertvárosi közlekedésért címmel hirdettek akciót a kerületben, amelynek során a kerékpárosokat ellenőrizték. Miközben a rend őrei az utcán dolgoztak, Szász József alpolgármester Kaposváron vehette át a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny különdíját.

Mint lapunk az önkormányzattól megtudta, a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság a kerületi rendőrkapitánysággal  közösen tartott akcióhetében a kerékpárok felszereltségét ellenőrizték, elsősorban természetesen azt, hogy el vannak-e látva megfelelő világítással. Az ellenőrzés célja nem a bírságolás, hanem az ösztönzés és a figyelemfelhívás volt a balesetek megelőzése céljából. Épp ezért az ellenőrzések során a nem megfelelő világítással rendelkező kerékpárosok bírság helyett egy az előírásoknak megfelelő első-hátsó lámpát kaptak a bizottság tagjaitól.


16ker_díj11

A díj odaítélésénél külön kiemelték a Zúgó-pataknál lévő fűzvás játszóteret

Talán éppen ennek az emberekre és a környezetre való odafigyelésnek köszönhetően Szász József alpolgármester vehette át a kerület legújabb kitüntetését, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny különdíját.
A pályázatot elbíráló bizottság kiemelte, hogy kerületünk vezetésének fontos a zöldfelületek, a lakókörnyezet alakítása, jobbítása. A közösségi terek, játszóterek felújítása folyamatosan zajlik. Külön kiemelték a Zúgó-pataknál lévő fűzfás játszóteret, ahol a megszokottól eltérő, természetközeli játszóteret alakítottak ki. Továbbá kiépült a Szilas-patak menti kerékpárút is. Igen hasznosnak bizonyult az a kezdeményezés, hogy az új és felújított területeken, játszótereken kihelyezett táblák segítségével megszólítják a gyerekeket, hogy az ivókutakról segítsenek öntözni az újonnan elültetett növényeket.
Mint megtudtuk, a környezetszépítés tovább folytatódik: a lakótelepeken lévő előkertek – amelyeket az ott lakók gondoznak és szépítenek – lekerítésére a jövőben egységes vadászkerítést kapnak a lakók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.