2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb XVI.kerület

Büntetés helyett lámpát kaptak

Látni és látszani a biztonságos kertvárosi közlekedésért címmel hirdettek akciót a kerületben, amelynek során a kerékpárosokat ellenőrizték. Miközben a rend őrei az utcán dolgoztak, Szász József alpolgármester Kaposváron vehette át a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny különdíját.

Mint lapunk az önkormányzattól megtudta, a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság a kerületi rendőrkapitánysággal  közösen tartott akcióhetében a kerékpárok felszereltségét ellenőrizték, elsősorban természetesen azt, hogy el vannak-e látva megfelelő világítással. Az ellenőrzés célja nem a bírságolás, hanem az ösztönzés és a figyelemfelhívás volt a balesetek megelőzése céljából. Épp ezért az ellenőrzések során a nem megfelelő világítással rendelkező kerékpárosok bírság helyett egy az előírásoknak megfelelő első-hátsó lámpát kaptak a bizottság tagjaitól.


16ker_díj11

A díj odaítélésénél külön kiemelték a Zúgó-pataknál lévő fűzvás játszóteret

Talán éppen ennek az emberekre és a környezetre való odafigyelésnek köszönhetően Szász József alpolgármester vehette át a kerület legújabb kitüntetését, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny különdíját.
A pályázatot elbíráló bizottság kiemelte, hogy kerületünk vezetésének fontos a zöldfelületek, a lakókörnyezet alakítása, jobbítása. A közösségi terek, játszóterek felújítása folyamatosan zajlik. Külön kiemelték a Zúgó-pataknál lévő fűzfás játszóteret, ahol a megszokottól eltérő, természetközeli játszóteret alakítottak ki. Továbbá kiépült a Szilas-patak menti kerékpárút is. Igen hasznosnak bizonyult az a kezdeményezés, hogy az új és felújított területeken, játszótereken kihelyezett táblák segítségével megszólítják a gyerekeket, hogy az ivókutakról segítsenek öntözni az újonnan elültetett növényeket.
Mint megtudtuk, a környezetszépítés tovább folytatódik: a lakótelepeken lévő előkertek – amelyeket az ott lakók gondoznak és szépítenek – lekerítésére a jövőben egységes vadászkerítést kapnak a lakók.

Kapcsolódó Cikkek