EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Büntetőügybe keveredett az MSZP ügyvédje

Helyreigazítás

A 2016. december 06. napon megjelent “Rászálltak a nyomozók Gyurcsány ügyvédjére” címmel megjelent cikkünk címében valótlanul állítottuk, hogy rászálltak a nyomozók Czeglédy Csabára. A 2016. december 06. napon megjelent “Rászálltak a nyomozók Gyurcsány ügyvédjére” címmel megjelent cikkünk tartalmi részében valótlanul állítottuk, hogy Czeglédy cége ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik.


Valótlanul állítottuk, hogy a bíróság első és másodfokon is arra kötelezte Czeglédy Csabát, hogy fizesse meg a felpereseknek a vételárat és a kamatot.

Valótlanul állítottuk, hogy a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy több bűncselekmény is megvalósulhatott, amelyekben nagy szerepe lehetett Czeglédy Csabának.


Valótlanul állítottuk, hogy 2004-ben választási csalás miatt folyt ellene nyomozás.

Valótlanul állítottuk, hogy a diákokat sem fizették ki.

Valótlanul állítottuk, hogy megúszta a vádemelést.

Nem először bonyolódik zavaros ügyekbe Czeglédy Csaba. Az MSZP ügyvédjeként ismert férfi a baloldal közös jelöltje lehet 2018-ban, kérdés, zavar-e bárkit is, hogy nyomozás folyik ellene.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc és a szocialista párt ügyvédjének egyik cégét – írta tegnap az Origo.hu. A portál szerint a Humán Operátor Zrt.-ről van szó, amely diákszövetkezeteknek szervez ki különböző munkákat. A vállalkozásban 28 százalékos részesedése van Czeglédy Csabának, aki jelenleg egyébként a szombathelyi közgyűlésben a baloldali pártok frakcióvezetője.

Az ügy lényege, hogy a Humán Operátor Zrt. 2007. január 10-én felvásárolt egy másik céget, majd két hét múlva túladott rajta, csakhogy a vételárat egyszerűen elfelejtette érte kifizetni. A Fővárosi Törvényszék később Czeglédyt az elmaradt vételár és a kamatok megfizetésére kötelezte. A tárgyalás során merült fel, hogy az eljárásban a szombathelyi ügyvéd több bűncselekmény elkövetésében is részt vehetett, amikor olyan dokumentumokat nyújtottak be a bíróságra, melyek hamis adatokat tartalmaztak. Így bukkantak rá egy valótlan kölcsönszerződésre is, amelynek hátterében egy 160 milliós visszaélés lehet. Ebben az ügyben indított nyomozást az NNI.

Czeglédy Csaba /Fotó: MTI

Czeglédy Csaba /Fotó: MTI

Az Origo úgy tudja, hogy a kínos eset ellenére jó eséllyel Czeglédy lehet a befutó a 2018-as országgyűlési választásokon mint a szombathelyi baloldal közös jelöltje. Pedig az ügyvédnek nem ez az első balhéja. Már 2001-ben is megvádolták egy iskolaszövetkezet élén elkövetett adócsalással. Czeglédy akkor egy év négy hónap felfüggesztett börtönnel megúszta. Egy 2004-es választási csalásban is érintett volt. A botrány legsúlyosabb eleme Szabó Bálint ifjú szocialista megerőszakolása volt.

Az Origo megkereste Czeglédyt a nyomozás kapcsán, az ügyvéd viszont cáfolta az erről szóló híreket. – Nem folyik a Humán Operátor Zrt. ellen semmilyen büntetőeljárás, senkit tőlünk sem tanúként, sem terheltként ki nem hallgattak – állította.

Kapcsolódó Cikkek