2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Cenzúrázta a Jobbik Toroczkait? – Videó!

Szomorú jelenetek játszódtak le az ATV szerdai Egyenes beszéd című műsorában. Úgy tűnik, a Jobbik mindent elkövetett azért, hogy Toroczkai László ne kerüljön képernyőre.

Budapest, 2016. május 29. Toroczkai László, a Jobbik megválasztott alelnöke a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Budapest Kongresszusi Központban 2016. május 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Toroczkai László /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Az ATV-nek szerda este sikerült becsapnia a nézőit, igaz, ebben vastagon benne volt a Jobbik is. Az aznapi Egyenes beszéd című műsort előzetesen Toroczkai Lászlóval, a Jobbik alelnökével reklámozta a csatorna, csakhogy általános megdöbbenésre az élő adásban mégis Vona Gábor Jobbik-elnök jelent meg. – Hol van Toroczkai László? – kérdezte kikerekedett szemekkel a pártvezértől Kálmán Olga műsorvezető, mire Vona rezzenéstelen arccal közölte, hogy „feltehetőleg otthon, a családjával”. Utánajártunk, mi történhetett. Először Kálmán Olgát hívtuk, aki nem örült a megkeresésünknek.


– Az történt, amit a műsorban láthatott. Viszonthallásra! – mondta, majd bontotta a vonalat.

– Az ATV úgy értelmezte, hogy Toroczkai Lászlót akarták behívni, mi meg leegyeztettük Vona Gáborral – adott zavaros magyarázatot Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke. Kérdésünkre, hogy mégis hogyan lehet Toroczkai László helyett Vona Gábort érteni, Pál úgy reagált, hogy a tévé megkeresése nem írásban érkezett, hanem telefonon. – Tudom, hogy ki hibázott, de nem fogom elmondani. Félreértés volt, nincs mögötte politikai szándék – tette hozzá. A sajtófőnök szerint Toroczkai hétfőn már tényleg adásba kerül az ATV-n.


A csatorna hírigazgatója, Németh Szilárd erre azért nem venne mérget.

– Majd eldöntjük, hogy ezek után akarunk-e bármit is Toroczkaitól – fogalmazott a Lokálnak. Kiemelte, egyértelműen az ásotthalmi polgármestert hívták meg, nem pedig Vona Gábort. – Évek óta szerkesztjük ezt a műsort, ilyenre még nem volt példa. Érdekes, hogy bár most is ugyanúgy jártunk el, mint más interjúalanyok esetében, ezt éppen ebben a kényes szituációban sikerült félreértenie a Jobbiknak – mutatott rá. Szerinte az is lehet, hogy Toroczkai „elszaladt” a riport elől. Csakhogy Toroczkai titkársága azt állította lapunknak, hogy a polgármesterhez nem érkezett megkeresés a szerdai műsor kapcsán, nem tudott arról, hogy neki jelenése lenne az ATV-ben.

Tehát a tévécsatorna felkérte a Jobbikot, szóljon a mostanában a pártvezetéssel vitába kerülő Toroczkai Lászlónak, hogy interjút készítenének vele. Bár a Jobbik alelnökéhez nem jutott el a megkeresés, a párt visszaigazolta az ATV-nek, hogy ott lesznek szerdán. A végén pedig megjelent Vona Gábor.

Vonáné lájkolja a cigányozást

Férje zavaros ügyei közepette Vona-Szabó Krisztinának egy kis rasszizmusra is jutott ideje. Vona Gábor felesége egy olyan kommentet lájkolt a Facebook-oldalán, amely Orbán Viktor miniszterelnököt cigányozza.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

  • Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.