EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Belföld

Cenzúrázta a Jobbik Toroczkait? – Videó!

Szomorú jelenetek játszódtak le az ATV szerdai Egyenes beszéd című műsorában. Úgy tűnik, a Jobbik mindent elkövetett azért, hogy Toroczkai László ne kerüljön képernyőre.

Budapest, 2016. május 29. Toroczkai László, a Jobbik megválasztott alelnöke a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Budapest Kongresszusi Központban 2016. május 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Toroczkai László /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Az ATV-nek szerda este sikerült becsapnia a nézőit, igaz, ebben vastagon benne volt a Jobbik is. Az aznapi Egyenes beszéd című műsort előzetesen Toroczkai Lászlóval, a Jobbik alelnökével reklámozta a csatorna, csakhogy általános megdöbbenésre az élő adásban mégis Vona Gábor Jobbik-elnök jelent meg. – Hol van Toroczkai László? – kérdezte kikerekedett szemekkel a pártvezértől Kálmán Olga műsorvezető, mire Vona rezzenéstelen arccal közölte, hogy „feltehetőleg otthon, a családjával”. Utánajártunk, mi történhetett. Először Kálmán Olgát hívtuk, aki nem örült a megkeresésünknek.


– Az történt, amit a műsorban láthatott. Viszonthallásra! – mondta, majd bontotta a vonalat.

– Az ATV úgy értelmezte, hogy Toroczkai Lászlót akarták behívni, mi meg leegyeztettük Vona Gáborral – adott zavaros magyarázatot Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke. Kérdésünkre, hogy mégis hogyan lehet Toroczkai László helyett Vona Gábort érteni, Pál úgy reagált, hogy a tévé megkeresése nem írásban érkezett, hanem telefonon. – Tudom, hogy ki hibázott, de nem fogom elmondani. Félreértés volt, nincs mögötte politikai szándék – tette hozzá. A sajtófőnök szerint Toroczkai hétfőn már tényleg adásba kerül az ATV-n.


A csatorna hírigazgatója, Németh Szilárd erre azért nem venne mérget.

– Majd eldöntjük, hogy ezek után akarunk-e bármit is Toroczkaitól – fogalmazott a Lokálnak. Kiemelte, egyértelműen az ásotthalmi polgármestert hívták meg, nem pedig Vona Gábort. – Évek óta szerkesztjük ezt a műsort, ilyenre még nem volt példa. Érdekes, hogy bár most is ugyanúgy jártunk el, mint más interjúalanyok esetében, ezt éppen ebben a kényes szituációban sikerült félreértenie a Jobbiknak – mutatott rá. Szerinte az is lehet, hogy Toroczkai „elszaladt” a riport elől. Csakhogy Toroczkai titkársága azt állította lapunknak, hogy a polgármesterhez nem érkezett megkeresés a szerdai műsor kapcsán, nem tudott arról, hogy neki jelenése lenne az ATV-ben.

Tehát a tévécsatorna felkérte a Jobbikot, szóljon a mostanában a pártvezetéssel vitába kerülő Toroczkai Lászlónak, hogy interjút készítenének vele. Bár a Jobbik alelnökéhez nem jutott el a megkeresés, a párt visszaigazolta az ATV-nek, hogy ott lesznek szerdán. A végén pedig megjelent Vona Gábor.

Vonáné lájkolja a cigányozást

Férje zavaros ügyei közepette Vona-Szabó Krisztinának egy kis rasszizmusra is jutott ideje. Vona Gábor felesége egy olyan kommentet lájkolt a Facebook-oldalán, amely Orbán Viktor miniszterelnököt cigányozza.

Kapcsolódó Cikkek