EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Clinton miatt cenzúráz a Wikipédia

Háború tört ki a Wikipédia egyik szócikke miatt, amelyet az internetes lexikon szerkesztői percenként módosítanak. A harc azért folyik, hogy maradjon-e Hillary Clinton neve abban a bekezdésben, amely egy 2005-ös törvénytervezet körüli történéseket foglal össze.

A tízéves ügy azért került fókuszba, mert Donald Trump néhány napja azt írta ki a Twitterre, hogy az, aki amerikai zászlót éget, börtönbüntetést érdemelne, valamint hogy elvegyék az állampolgárságát. A bejegyzés elképesztő indulatokat váltott ki a Trumpot utálók táborában, és rögtön fasizmussal vádolták a frissen megválasztott elnököt. Csakhogy a tiltakozók elfelejtettek egy fontos apróságot.


St. Louis, 2016. október 10. Donald Trump republikánus párti (b) és Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kezet fog a második televíziós vitájukon a Missouri államban lévő St. Louis egyetemen 2016. október 9-én. Az elnökválasztást november 8-án tartják az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Clintonék nem nyugszanak bele, hogy kikaptak Trumpéktól (Fotó: MTI)

Tizenegy évvel ezelőtt ugyanis egyszer már felmerült, hogy szankcionálják a zászlóégetésre vetemedőket, és konkrét törvénytervezet is született a kérdésben. Ennek támogatói között pedig ott volt Hillary Clinton, akinek a szimpatizánsai most Trumpnak estek. Azt, hogy a demokrata elnökjelölt maga is akarta a jogszabályt, több mint egy évtizeden át fel lehetett lelni a Wikipédia már említett bejegyzésében, míg aztán kedden váratlanul törölték a vonatkozó részt. Azóta pedig percenként törlik, amikor valaki visszaírja a passzust.

Trump elengedi, Clinton szétszórja a pénzt

Teljes mértékben lemond üzleti érdekeltségeiről, hogy az ország irányítására összpontosítson – jelentette be tegnap Donald Trump. Eközben Hillary Clintonnal kapcsolatban újabb balhé pattant ki, miután kiderült, hogy a német kormány a környezetvédelmi minisztériumon keresztül 1–5 millió dollárral támogatta a Clinton Alapítványt, és így beleszólt az amerikai elnökválasztás végkimenetelébe.

Kapcsolódó Cikkek