2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb I.kerület

Családok vásároltak a családokért

Király Nórának, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának régóta dédelgetett álma vált valóra a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárával.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényhez a hazai családokat segítő legnagyobb szervezetek képviselői csatlakoztak, és médiapartnerként a Lokál is részt vett az akcióban. A civil összefogásnak egyetlen délelőtt során sikerült több mint 1,5 millió forintot összegyűjtenie az Őrzők Alapítvány javára, amellyel a daganatos gyerekek gyógyulását segítik.


– Hónapokon át készültek a lekvárok, a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az értük kapott összegből lehetőség nyíljon felújítani egy olyan, jelenleg romos állapotú lakást, amely arra szolgál, hogy a Tűzoltó utcai klinika kis hősei a kezelések alatt végig családtagjaik közelében tartózkodhassanak – mondta Király Nóra ötletgazda. A FICSAK elnöke hozzátette, a vásárral sikerült ráirányítaniuk a figyelmet az adventi készülődés lényegére is, többek között arra, hogy egy szívvel-lélekkel készült ajándék sokkal értékesebb a boltban kapható drága, gyakran feleslegessé váló termékeknél.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a vásár fővédnöke ugyancsak aktívan részt vett a munkában. Otthonról hét kész adventi koszorút hozott, a vásár alatt pedig még huszonhármat készített a gyerekekkel együtt, amelyeket a családok fél áron vihettek haza.


– Külön öröm, hogy rengeteg családos jött el, hogy a beteg gyerekek családjain segítsen. Itt mindenki jól érezte magát, mert aki nem kézműveskedett vagy vásárolt, az a színpadi műsorban gyönyörködhetett. Nagy élmény volt számomra is, hogy a gyerekek milyen örömmel készítették el a család adventi koszorúját – mesélte Herczegh Anita, aki megköszönte mindenkinek a segítségét a jótékonysági akcióban és áldott ünnepeket kívánt minden olvasónknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.