EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb I.kerület

Családok vásároltak a családokért

Király Nórának, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának régóta dédelgetett álma vált valóra a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárával.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényhez a hazai családokat segítő legnagyobb szervezetek képviselői csatlakoztak, és médiapartnerként a Lokál is részt vett az akcióban. A civil összefogásnak egyetlen délelőtt során sikerült több mint 1,5 millió forintot összegyűjtenie az Őrzők Alapítvány javára, amellyel a daganatos gyerekek gyógyulását segítik.


– Hónapokon át készültek a lekvárok, a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az értük kapott összegből lehetőség nyíljon felújítani egy olyan, jelenleg romos állapotú lakást, amely arra szolgál, hogy a Tűzoltó utcai klinika kis hősei a kezelések alatt végig családtagjaik közelében tartózkodhassanak – mondta Király Nóra ötletgazda. A FICSAK elnöke hozzátette, a vásárral sikerült ráirányítaniuk a figyelmet az adventi készülődés lényegére is, többek között arra, hogy egy szívvel-lélekkel készült ajándék sokkal értékesebb a boltban kapható drága, gyakran feleslegessé váló termékeknél.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a vásár fővédnöke ugyancsak aktívan részt vett a munkában. Otthonról hét kész adventi koszorút hozott, a vásár alatt pedig még huszonhármat készített a gyerekekkel együtt, amelyeket a családok fél áron vihettek haza.


– Külön öröm, hogy rengeteg családos jött el, hogy a beteg gyerekek családjain segítsen. Itt mindenki jól érezte magát, mert aki nem kézműveskedett vagy vásárolt, az a színpadi műsorban gyönyörködhetett. Nagy élmény volt számomra is, hogy a gyerekek milyen örömmel készítették el a család adventi koszorúját – mesélte Herczegh Anita, aki megköszönte mindenkinek a segítségét a jótékonysági akcióban és áldott ünnepeket kívánt minden olvasónknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.