EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb I.kerület

Családok vásároltak a családokért

Király Nórának, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának régóta dédelgetett álma vált valóra a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárával.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényhez a hazai családokat segítő legnagyobb szervezetek képviselői csatlakoztak, és médiapartnerként a Lokál is részt vett az akcióban. A civil összefogásnak egyetlen délelőtt során sikerült több mint 1,5 millió forintot összegyűjtenie az Őrzők Alapítvány javára, amellyel a daganatos gyerekek gyógyulását segítik.


– Hónapokon át készültek a lekvárok, a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az értük kapott összegből lehetőség nyíljon felújítani egy olyan, jelenleg romos állapotú lakást, amely arra szolgál, hogy a Tűzoltó utcai klinika kis hősei a kezelések alatt végig családtagjaik közelében tartózkodhassanak – mondta Király Nóra ötletgazda. A FICSAK elnöke hozzátette, a vásárral sikerült ráirányítaniuk a figyelmet az adventi készülődés lényegére is, többek között arra, hogy egy szívvel-lélekkel készült ajándék sokkal értékesebb a boltban kapható drága, gyakran feleslegessé váló termékeknél.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a vásár fővédnöke ugyancsak aktívan részt vett a munkában. Otthonról hét kész adventi koszorút hozott, a vásár alatt pedig még huszonhármat készített a gyerekekkel együtt, amelyeket a családok fél áron vihettek haza.


– Külön öröm, hogy rengeteg családos jött el, hogy a beteg gyerekek családjain segítsen. Itt mindenki jól érezte magát, mert aki nem kézműveskedett vagy vásárolt, az a színpadi műsorban gyönyörködhetett. Nagy élmény volt számomra is, hogy a gyerekek milyen örömmel készítették el a család adventi koszorúját – mesélte Herczegh Anita, aki megköszönte mindenkinek a segítségét a jótékonysági akcióban és áldott ünnepeket kívánt minden olvasónknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.