EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Dara Eszter: Hunor miatt kezdtem újra az úszást

Ötéves korában csobbant vízbe először Eszter, mert az unokatestvérénél volt egy medence, a szülei pedig a felügyelet helyett inkább megtanították úszni. Szülői unszolásra folytatta a sportot, és mire megszerette, már Európa-bajnok úszó és olimpikon lett. Három év kihagyás után Hódmezővásárhelyen tért vissza a rajtkőhöz.

Minden tanfolyamot és edzést végigsírt az 1990-ben született budapesti Dara Eszter. Édesanyja erőltette a sportot, később pedig egyre több embertől hallotta, hogy tehetséges. 2006-ban a budapesti felnőtt Eb-n ezüst- és bronzérmet szerzett, ezzel saját maga előtt is bizonyította, hogy van helye az életében az úszásnak. Ezekben az időkben a Budapest Spartacus és a Jövő SC versenyzője volt. A 2008-as pekingi olimpián a 4×200 méteres gyorsúszásban a váltó tagjaként 6. helyezést ért el a magyar csapattal.

HO_dara eszter úszás sport versenyzés úszó sport

Máté Hunor miatt tért vissza Eszti az úszósporthoz.

A pesti csapatok bánásmódja, versenyzőkhöz való hozzáállása arra sarkalta Esztert, hogy egy időre abbahagyja az úszást. Tehetség ide vagy oda, lélekben megtört, és így bizony nem lehet folytatni. Máté Hunor, aki most a Hód-Úszó SE edzője, győzte meg Dara Esztit arról, hogy hároméves kihagyás után térjen vissza a medencébe. Másfél éve úszik itt, és talán most szereti leginkább az úszást. Vásárhelyen nem a terror érvényesül, hanem a versenyzők kerülnek a középpontba.

HO_dara eszter úszás úszó sport versenyzés

“Itt, Vásárhelyen szeretném befejezni a pályafutásomat.”

– Elsődleges célom kijutni a 2017-es vb-re. Természetesen már én is benne vagyok a korban, tehát ez befolyásolja majd, hogy meddig tart az úszópályafutásom, hogy mikor akarunk a párommal gyereket és családot, de Tokióig, 2020-ig még mindenképpen szeretnék úszni mondta Eszter, aki Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában végzi az edzéseit, de még mindig Pesten lakik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.