2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Dara Eszter: Hunor miatt kezdtem újra az úszást

Ötéves korában csobbant vízbe először Eszter, mert az unokatestvérénél volt egy medence, a szülei pedig a felügyelet helyett inkább megtanították úszni. Szülői unszolásra folytatta a sportot, és mire megszerette, már Európa-bajnok úszó és olimpikon lett. Három év kihagyás után Hódmezővásárhelyen tért vissza a rajtkőhöz.

Minden tanfolyamot és edzést végigsírt az 1990-ben született budapesti Dara Eszter. Édesanyja erőltette a sportot, később pedig egyre több embertől hallotta, hogy tehetséges. 2006-ban a budapesti felnőtt Eb-n ezüst- és bronzérmet szerzett, ezzel saját maga előtt is bizonyította, hogy van helye az életében az úszásnak. Ezekben az időkben a Budapest Spartacus és a Jövő SC versenyzője volt. A 2008-as pekingi olimpián a 4×200 méteres gyorsúszásban a váltó tagjaként 6. helyezést ért el a magyar csapattal.


HO_dara eszter úszás sport versenyzés úszó sport

Máté Hunor miatt tért vissza Eszti az úszósporthoz.

A pesti csapatok bánásmódja, versenyzőkhöz való hozzáállása arra sarkalta Esztert, hogy egy időre abbahagyja az úszást. Tehetség ide vagy oda, lélekben megtört, és így bizony nem lehet folytatni. Máté Hunor, aki most a Hód-Úszó SE edzője, győzte meg Dara Esztit arról, hogy hároméves kihagyás után térjen vissza a medencébe. Másfél éve úszik itt, és talán most szereti leginkább az úszást. Vásárhelyen nem a terror érvényesül, hanem a versenyzők kerülnek a középpontba.

HO_dara eszter úszás úszó sport versenyzés

“Itt, Vásárhelyen szeretném befejezni a pályafutásomat.”

– Elsődleges célom kijutni a 2017-es vb-re. Természetesen már én is benne vagyok a korban, tehát ez befolyásolja majd, hogy meddig tart az úszópályafutásom, hogy mikor akarunk a párommal gyereket és családot, de Tokióig, 2020-ig még mindenképpen szeretnék úszni mondta Eszter, aki Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában végzi az edzéseit, de még mindig Pesten lakik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.