2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Diótörőt a fa alá

Családokat ajándékozott meg a Lokál Extra szerkesztősége december 1-jén a közelgő karácsony apropóján. Egy anyaotthont számára adott át Leitner Attila főszerkesztő harminc jegyet arra a nagyszabású Diótörő-előadásra, amely december 20-án várja a nézőket a Budapest Sportarénában. Az anyaotthonok olyan bentlakásos intézmények, ahol azok az édesanyák és gyermekeik találhatnak menedéket, akiknek nincs hova menniük vagy akiknek el kellett menekülniük otthonról. Részleteket ezért nem árulhatunk el, azt azonban igen, hogy a fiatal édesanya, aki valamennyiük nevében átvette az adományt, elárulta: kisfiával számos feldolgozásban látták már a Diótörőt, de színpadon még nem, ezért nagyon várják a december 20-i előadást. Szerkesztőségünk cserébe gyerekek által készített mécsestartókat kapott, amelyeket ezúton is nagyon köszönünk.

Jó Pásztor anyaotthon, Leitner Attila, jegyátadás (Fotó: Keresztesi Balázs)

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Álmában csönget egy picit

  A nap képe: Álmában csönget egy picit

  Az adventi fényvillamos a főváros olyan meghatározó színfoltja lett, hogy ma már elképzelhetetlen lenne a nyüzsgő budapest a karácsonyi kötöttpályás nélkül.

 • Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Egy norvég férfi tett feljelentést, miután egy budapesti taxis meglépett a több száz éves hegedűjével. A zenész az egyenruhásoknak elmondta, hogy szó sincs arról, hogy otthagyta volna az értékes hangszert, ugyanis arra kérte a sofőrt, hogy várja meg, míg elintéz valamit.

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.