2017. december 18., hétfő
Auguszta

Külföld

Donald Trump az év embere!

Trump újabb Twitteres ámokfutásának köszönhetően derült ki, hogy a Time magazin szerint az USA januárban beiktatandó új elnöke lett az év embere, azaz saját maga.

Óriási megtiszteltetésként aposztrofálta az új elnök, hogy egy ennyire nagy múltú, fontos magazin címlapját foglalhatja el úgy, mint az év embere. – Igaz, idén már többször is szerepeltem az újság hasábjain, de ez most egy különleges alkalom lesz – írta Donald Trump közösségi oldalán.


Amerika új elnöke mögött egyébként Hillary Clinton végzett. Az magazinnál alkalmazott eljárás mondhatni rutinszerű, ugyanis a lap az összes választási évben az elnöknek vagy jövendőbeli elnöknek adja a kitüntetést. A tekintélyes amerikai hetilap 90. alkalommal ítélte oda az év embere díjat – írja az Origo.

 • 2000 és 2004 – George W. Bush
 • 1992 és 1998 – Bill Clinton
 • 2008 és 2012 – Barack Obama

Trump Donald Time MAn of the year az év embere

Kapcsolódó Cikkek

 • Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

  Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

  Lengyelország nem esedezik könyöradományért Európában, nem kéri Brüsszeltől, hogy ne indítsa el ellene az uniós alapszerződés hetes cikkének alkalmazását, és hagyja jóvá az igazságügyi reformot – szögezte le Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egy hétfő reggeli rádióinterjúban.

 • Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

  Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

  A védelmet ellátó ügyvéd kérésére február 5-re halasztották Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari brüsszeli ügyének tárgyalását – közölte az ügyben illetékes belga bíróság hétfőn. A 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt, jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, mert egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak; Belgiumban gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.