EUR: 316,58 Ft
CHF: 269,23 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Szombathely

Egymilliárd a Markusovszky Kórháznak

A kormány döntése értelmében közel egymilliárd forintnyi támogatást kap a szombathelyi Markusovszky Kórház, miután öt pályázata is sikeresen szerepelt.

– Ez a Vas megyében zajló nagyszerű egészségügyi munka kormányzati elismerése – jelentette be Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Hozzátette: 2010 óta, amióta a polgári kormány hivatalba lépett, 20 milliárd forintnyi támogatás érkezett a vasi egészségügybe. Ilyen példátlanul nagy fejlődésen az alapítása óta nem ment át a Markusvoszy Kórház. – Az átgondolt stratégia mentén megvalósuló teljes spektrumú egészségügyi ellátás kiemelkedő minősége és az itt dolgozók elkötelezettsége nagymértékben hozzájárult a sikerhez – fogalmazott Hende Csaba.


Fotó: HE

Folyamatosan fejlődik a vasi egészségügy  – a kórház főigazgatója (középen) és a térség országgyűlési képviselői sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről Fotó: HE

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa elmondta: olyan projektekkel lehetett pályázni, amelyekkel a jelenlegi működés racionalizálható. – Nagyon fontos a párhuzamosságok megszüntetése, a környező kórházakkal kialakított szoros együttműködés – fogalmazott.

A körmendi kórház négy évvel ezelőtt integrálódott a szombathelyihez, január 1-jétől a celldömölki kórház is csatlakozik a Markusovszky Kórházhoz. Erre 185 millió forintot költenek. A soproni kórházzal az onkológia, a molekuláris diagnosztika, a kardiológia és az érsebészet területén működnek együtt, továbbá a komoly kardiológiai rehabilitáció is ott zajlik. Az erre szánt 340 millió forintot eszköz-, ambulancia- és informatikai fejlesztésre fordítják. Ezeken felül modernizálják a röntgeneszközparkot, amihez öt új gépet is vásárolnak, lesznek nyílászárócserék és fejlesztik az onkológiai hálózatot. A pályázati támogatásokon felül mintegy 400 milliós saját forrásból felújítják a sebészeti osztályt, ahol 2-3 ágyas szobákat alakítanak ki vizesblokkokkal. Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a legfőbb cél mindig a betegek biztonságos ellátása és a kemenesaljai intézmény működési stabilitásának biztosítása.


Kapcsolódó Cikkek