2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb

Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor  színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az  ajándékokhoz.

Egy napon a Fehér Házba hívták egy gyerekeknek tartott rendezvényre, ami szintén nagyon jól  sikerült. Prue élete csúcspontjának tartotta azt a napot, mivel sok népszerű politikus gyermekével ismerkedett  meg. A nap végén azonban a kijárat előtt géppisztolyos katonák fogadták, szövetségi egyenruhában.


– Nicolas Prue, számos kiskorú meggyilkolásáért letartóztatom! – mondta hivatalosan James Van Anda  főhadnagy. – A lakása pincéjének beton aljzatában egy titkos kamrát, és abban gyermekek csontvázait találtuk.  Nicolas Prue a földre hasalt, és széttartott kézzel várta, amíg megbilincselik.

– De hát hogyan jöttek rá minderre? – kérdezte végül remegő, ideges hangon, amikor a bilincs a csuklójára  feszült.

– Úgy, uram, hogy az ön email fiókjában számos érdekes gyermekfényképet találtunk, ezért részletes  házkutatásra kértünk engedélyt, amit a távollétében el is végeztünk.  – De hát miért nyomoztak utánam, uraim?

– Mert Ön az állambiztonsági szolgálat által is ellenörzött eseményre kapott meghívást. A fellépők  átvilágítása rutineljárás. És most talpra! Katonák, vihetik!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek