2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb

Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor  színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az  ajándékokhoz.

Egy napon a Fehér Házba hívták egy gyerekeknek tartott rendezvényre, ami szintén nagyon jól  sikerült. Prue élete csúcspontjának tartotta azt a napot, mivel sok népszerű politikus gyermekével ismerkedett  meg. A nap végén azonban a kijárat előtt géppisztolyos katonák fogadták, szövetségi egyenruhában.


– Nicolas Prue, számos kiskorú meggyilkolásáért letartóztatom! – mondta hivatalosan James Van Anda  főhadnagy. – A lakása pincéjének beton aljzatában egy titkos kamrát, és abban gyermekek csontvázait találtuk.  Nicolas Prue a földre hasalt, és széttartott kézzel várta, amíg megbilincselik.

– De hát hogyan jöttek rá minderre? – kérdezte végül remegő, ideges hangon, amikor a bilincs a csuklójára  feszült.

– Úgy, uram, hogy az ön email fiókjában számos érdekes gyermekfényképet találtunk, ezért részletes  házkutatásra kértünk engedélyt, amit a távollétében el is végeztünk.  – De hát miért nyomoztak utánam, uraim?

– Mert Ön az állambiztonsági szolgálat által is ellenörzött eseményre kapott meghívást. A fellépők  átvilágítása rutineljárás. És most talpra! Katonák, vihetik!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.