2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Győr

Egyre többen parkolnak a föld alatt

A kedvező tarifának köszönhetően ebben az évben folyamatosan nőtt a Dunakapu mélygarázs népszerűsége, egyre többen fedezik fel az előnyeit. Gyakran telt házzal működik.

Az üzemeltető tapasztalatai szerint november közepétől már hétköznapokon is megtelik a mélygarázs. A kora délelőtti óráktól a munkaidő végéig teljes kapacitással működik, többnyire csak 16-17 óra után szabadulnak fel beállók. Többször előfordult már, hogy a Győr-Szol munkatársai már az utcába behajtó autósokat figyelmeztették: pillanatnyilag nem találnak helyet a parkolóban.


Ráadásul az adventi vásár is megnyílt, így még nagyobb forgalomra kell számítani. Az elmúlt év végi tapasztalatok szerint telt házra egészen estig számítani kell, a hétvégéken pedig különösen. A Győr- Szol felkészült: előre tájékoztatják majd az autósokat, ha már nem találnak lent helyet, hogy keressenek más megoldást.

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége Fotó: Marcali Gábor

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége
Fotó: Marcali Gábor

A Dunakapu mélygarázs igencsak kedvező óradíja kicsit csökkentette a Jókai úti parkolóház forgalmát, viszont így ott hétköznap és az ünnepi időszakban is könnyebb üres helyeket találni. A Révai parkolóházban a Belvárosba igyekvők az adventi vásár ideje alatt is biztosan találnak beállókat. Praktikus választás lehet, hiszen csupán pár perces sétára van a városközponttól. A III-as díjövezethez tartozó felszíni parkolókat is érdemes megemlíteni, amelyek szintén közel vannak a vásár helyszíneihez, ráadásul itt szombaton és vasárnap ingyenes a parkolás. A Bercsényi liget, a Dózsa rakpart vagy az Eszperantó utca parkolóöbleiben mindig található szabad beálló.


Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs Fotó: Marcali Gábor

Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs
Fotó: Marcali Gábor

– Sokáig idegenkedtem a mélygarázstól, de tényleg praktikus. Fedél van a kocsi felett és bent van a Belvárosban – mondta Nagy Zoltán a Lokál Extra érdeklődésére. – Vonzó a tarifa is, egyre többen döntenek a föld alatti parkolás mellett. Meg kell szoknia az embernek, szó se róla, de sokan fedezik fel az előnyeit, mind kevesebb üres beállót látok mostanában – zárta a férfi, aki ügyeket intézni sietett be a centrumba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.