EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Győr

Egyre többen parkolnak a föld alatt

A kedvező tarifának köszönhetően ebben az évben folyamatosan nőtt a Dunakapu mélygarázs népszerűsége, egyre többen fedezik fel az előnyeit. Gyakran telt házzal működik.

Az üzemeltető tapasztalatai szerint november közepétől már hétköznapokon is megtelik a mélygarázs. A kora délelőtti óráktól a munkaidő végéig teljes kapacitással működik, többnyire csak 16-17 óra után szabadulnak fel beállók. Többször előfordult már, hogy a Győr-Szol munkatársai már az utcába behajtó autósokat figyelmeztették: pillanatnyilag nem találnak helyet a parkolóban.


Ráadásul az adventi vásár is megnyílt, így még nagyobb forgalomra kell számítani. Az elmúlt év végi tapasztalatok szerint telt házra egészen estig számítani kell, a hétvégéken pedig különösen. A Győr- Szol felkészült: előre tájékoztatják majd az autósokat, ha már nem találnak lent helyet, hogy keressenek más megoldást.

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége Fotó: Marcali Gábor

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége
Fotó: Marcali Gábor

A Dunakapu mélygarázs igencsak kedvező óradíja kicsit csökkentette a Jókai úti parkolóház forgalmát, viszont így ott hétköznap és az ünnepi időszakban is könnyebb üres helyeket találni. A Révai parkolóházban a Belvárosba igyekvők az adventi vásár ideje alatt is biztosan találnak beállókat. Praktikus választás lehet, hiszen csupán pár perces sétára van a városközponttól. A III-as díjövezethez tartozó felszíni parkolókat is érdemes megemlíteni, amelyek szintén közel vannak a vásár helyszíneihez, ráadásul itt szombaton és vasárnap ingyenes a parkolás. A Bercsényi liget, a Dózsa rakpart vagy az Eszperantó utca parkolóöbleiben mindig található szabad beálló.


Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs Fotó: Marcali Gábor

Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs
Fotó: Marcali Gábor

– Sokáig idegenkedtem a mélygarázstól, de tényleg praktikus. Fedél van a kocsi felett és bent van a Belvárosban – mondta Nagy Zoltán a Lokál Extra érdeklődésére. – Vonzó a tarifa is, egyre többen döntenek a föld alatti parkolás mellett. Meg kell szoknia az embernek, szó se róla, de sokan fedezik fel az előnyeit, mind kevesebb üres beállót látok mostanában – zárta a férfi, aki ügyeket intézni sietett be a centrumba.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.