2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Győr

Egyre többen parkolnak a föld alatt

A kedvező tarifának köszönhetően ebben az évben folyamatosan nőtt a Dunakapu mélygarázs népszerűsége, egyre többen fedezik fel az előnyeit. Gyakran telt házzal működik.

Az üzemeltető tapasztalatai szerint november közepétől már hétköznapokon is megtelik a mélygarázs. A kora délelőtti óráktól a munkaidő végéig teljes kapacitással működik, többnyire csak 16-17 óra után szabadulnak fel beállók. Többször előfordult már, hogy a Győr-Szol munkatársai már az utcába behajtó autósokat figyelmeztették: pillanatnyilag nem találnak helyet a parkolóban.


Ráadásul az adventi vásár is megnyílt, így még nagyobb forgalomra kell számítani. Az elmúlt év végi tapasztalatok szerint telt házra egészen estig számítani kell, a hétvégéken pedig különösen. A Győr- Szol felkészült: előre tájékoztatják majd az autósokat, ha már nem találnak lent helyet, hogy keressenek más megoldást.

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége Fotó: Marcali Gábor

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége
Fotó: Marcali Gábor

A Dunakapu mélygarázs igencsak kedvező óradíja kicsit csökkentette a Jókai úti parkolóház forgalmát, viszont így ott hétköznap és az ünnepi időszakban is könnyebb üres helyeket találni. A Révai parkolóházban a Belvárosba igyekvők az adventi vásár ideje alatt is biztosan találnak beállókat. Praktikus választás lehet, hiszen csupán pár perces sétára van a városközponttól. A III-as díjövezethez tartozó felszíni parkolókat is érdemes megemlíteni, amelyek szintén közel vannak a vásár helyszíneihez, ráadásul itt szombaton és vasárnap ingyenes a parkolás. A Bercsényi liget, a Dózsa rakpart vagy az Eszperantó utca parkolóöbleiben mindig található szabad beálló.


Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs Fotó: Marcali Gábor

Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs
Fotó: Marcali Gábor

– Sokáig idegenkedtem a mélygarázstól, de tényleg praktikus. Fedél van a kocsi felett és bent van a Belvárosban – mondta Nagy Zoltán a Lokál Extra érdeklődésére. – Vonzó a tarifa is, egyre többen döntenek a föld alatti parkolás mellett. Meg kell szoknia az embernek, szó se róla, de sokan fedezik fel az előnyeit, mind kevesebb üres beállót látok mostanában – zárta a férfi, aki ügyeket intézni sietett be a centrumba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.