EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb Győr

Egyre többen parkolnak a föld alatt

A kedvező tarifának köszönhetően ebben az évben folyamatosan nőtt a Dunakapu mélygarázs népszerűsége, egyre többen fedezik fel az előnyeit. Gyakran telt házzal működik.

Az üzemeltető tapasztalatai szerint november közepétől már hétköznapokon is megtelik a mélygarázs. A kora délelőtti óráktól a munkaidő végéig teljes kapacitással működik, többnyire csak 16-17 óra után szabadulnak fel beállók. Többször előfordult már, hogy a Győr-Szol munkatársai már az utcába behajtó autósokat figyelmeztették: pillanatnyilag nem találnak helyet a parkolóban.

Ráadásul az adventi vásár is megnyílt, így még nagyobb forgalomra kell számítani. Az elmúlt év végi tapasztalatok szerint telt házra egészen estig számítani kell, a hétvégéken pedig különösen. A Győr- Szol felkészült: előre tájékoztatják majd az autósokat, ha már nem találnak lent helyet, hogy keressenek más megoldást.

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége Fotó: Marcali Gábor

Az adventi vásár idején még tovább nő a Dunkapu mélygarázs népszerűsége
Fotó: Marcali Gábor

A Dunakapu mélygarázs igencsak kedvező óradíja kicsit csökkentette a Jókai úti parkolóház forgalmát, viszont így ott hétköznap és az ünnepi időszakban is könnyebb üres helyeket találni. A Révai parkolóházban a Belvárosba igyekvők az adventi vásár ideje alatt is biztosan találnak beállókat. Praktikus választás lehet, hiszen csupán pár perces sétára van a városközponttól. A III-as díjövezethez tartozó felszíni parkolókat is érdemes megemlíteni, amelyek szintén közel vannak a vásár helyszíneihez, ráadásul itt szombaton és vasárnap ingyenes a parkolás. A Bercsényi liget, a Dózsa rakpart vagy az Eszperantó utca parkolóöbleiben mindig található szabad beálló.

Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs Fotó: Marcali Gábor

Egyre gyakrabban telik meg a Dunakapu mélygarázs
Fotó: Marcali Gábor

– Sokáig idegenkedtem a mélygarázstól, de tényleg praktikus. Fedél van a kocsi felett és bent van a Belvárosban – mondta Nagy Zoltán a Lokál Extra érdeklődésére. – Vonzó a tarifa is, egyre többen döntenek a föld alatti parkolás mellett. Meg kell szoknia az embernek, szó se róla, de sokan fedezik fel az előnyeit, mind kevesebb üres beállót látok mostanában – zárta a férfi, aki ügyeket intézni sietett be a centrumba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.