EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Életmód

Egyre többen tartják trezorban az értékeiket

Overview of man in a strongroom with headset, Image: 296227981, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Altrendo

A széfek biztonságáról a kettős védelmi rendszer gondoskodik / Fotó: Profimedia

Budapesten is elérhető már olyan trezorszolgáltatás, amely bankbiztonsági szakemberek által hitelesített védelmet nyújt, ráadásul 24 órában hozzáférhető és diszkrét is.

– Tapasztalataink szerint egyre többen választják a pénzszolgáltatást nem nyújtó, ezért hatóságilag nem a szigorú szabályozás alá tartozó értékmegőrző és trezorszolgáltatásokat. Egy magánkézben lévő cég gondolkodhat újító módon, és ötvözheti a bankszektor által igényelt magas fokú biztonsági rendszert olyan fejlesztésekkel, amelyeket a bankszektor méretéből fakadóan nem képes bevezetni. Ha nem köt minket olyan sok szabály, akkor sokkal felhasználóbarátabb rendszert tudunk létrehozni úgy, hogy a legújabb biztonságtechnikai fejlesztéseket ötvözzük a régi, jól bevált módszerekkel – mondta Székely Máté, a Trezory értékmegőrző vezetője.

A Tezory szolgáltatásai egész Európában elismertek. A Finnországból származó széfekhez a cég saját fejlesztésű, egyedi elektronikai rendszere kapcsolódik, amelyet – a helyiség kialakításával együtt – bankbiztonsági szakemberek tesztelték és minősítették. A Budapest belvárosában található objektum egész területét biztonsági kamerák figyelik (kivéve az értékek rendezésére szolgáló fülkéket), amelyeknek felvételeit tárolják. A széfek biztonságáról kettős védelmi rendszer gondoskodik, ami azt jelenti, hogy csak a tulajdonos rendelkezésére bocsátott PIN-kódos mágneskártya és kulcs segítségével lehet hozzáférni a doboz tartalmához. Ha támadás éri a rendszert – akár elektronikus, akár fizikai úton –, akkor a saját fejlesztésű biztonsági rendszer néma riasztást ad le, bezár az egyetlen be- és kijárat, amelyet csak a biztonsági szolgálat őrei tudnak kinyitni, kívülről. Emellett 24 órás fegyveres felügyeletet is működtetnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Bár mindenki vágyik az ideális testsúlyra, annak megállapítása korántsem egyértelmű. Már csak azért sem, mert a megfelelő súly számtalan tényezőtől függ, és a hozzá vezető út is mindenkinél különböző lehet.

  • A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenye, gesztenyepüré, gesztenyeszív triumvirátuson túl a szelídgesztenye számos remek étel alapanyaga lehet.