EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Életmód

Egyre többen tartják trezorban az értékeiket

Overview of man in a strongroom with headset, Image: 296227981, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Altrendo

A széfek biztonságáról a kettős védelmi rendszer gondoskodik / Fotó: Profimedia

Budapesten is elérhető már olyan trezorszolgáltatás, amely bankbiztonsági szakemberek által hitelesített védelmet nyújt, ráadásul 24 órában hozzáférhető és diszkrét is.

– Tapasztalataink szerint egyre többen választják a pénzszolgáltatást nem nyújtó, ezért hatóságilag nem a szigorú szabályozás alá tartozó értékmegőrző és trezorszolgáltatásokat. Egy magánkézben lévő cég gondolkodhat újító módon, és ötvözheti a bankszektor által igényelt magas fokú biztonsági rendszert olyan fejlesztésekkel, amelyeket a bankszektor méretéből fakadóan nem képes bevezetni. Ha nem köt minket olyan sok szabály, akkor sokkal felhasználóbarátabb rendszert tudunk létrehozni úgy, hogy a legújabb biztonságtechnikai fejlesztéseket ötvözzük a régi, jól bevált módszerekkel – mondta Székely Máté, a Trezory értékmegőrző vezetője.


A Tezory szolgáltatásai egész Európában elismertek. A Finnországból származó széfekhez a cég saját fejlesztésű, egyedi elektronikai rendszere kapcsolódik, amelyet – a helyiség kialakításával együtt – bankbiztonsági szakemberek tesztelték és minősítették. A Budapest belvárosában található objektum egész területét biztonsági kamerák figyelik (kivéve az értékek rendezésére szolgáló fülkéket), amelyeknek felvételeit tárolják. A széfek biztonságáról kettős védelmi rendszer gondoskodik, ami azt jelenti, hogy csak a tulajdonos rendelkezésére bocsátott PIN-kódos mágneskártya és kulcs segítségével lehet hozzáférni a doboz tartalmához. Ha támadás éri a rendszert – akár elektronikus, akár fizikai úton –, akkor a saját fejlesztésű biztonsági rendszer néma riasztást ad le, bezár az egyetlen be- és kijárat, amelyet csak a biztonsági szolgálat őrei tudnak kinyitni, kívülről. Emellett 24 órás fegyveres felügyeletet is működtetnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.