2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb

Együtt éjszakáztunk a startupokkal

MNKH-Magyar-Nemzeti-Kereskedohaz-logo-EZT-HASZNÁLD-479x600Idén második alkalommal rendezte meg a “Startupok Éjszakája” néven futó eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A kezdeményezésnek a Bálna Budapest rendezvényközpont adott otthont, fővédnöke pedig Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A rendezvényen izgalmas hazai startupok és vállalkozásfejlesztési programok mutatkoztak be, az érdeklődők pedig kiállítói standokon tapasztalhatták meg, mire is képesek a startup ökoszisztéma legjelentősebb szereplői.


Emellett a szervezők a kerekasztal beszélgetésekről sem feledkeztek meg: a magyar és külföldi szakértők többek között azt a kérdést járták körül, hogy milyen szerepe lehet a fővárosnak az innovatív vállalkozások fejlesztésében, és hogyan csinálják ezt más metropoliszokban. A Startupok Éjszakáján ismerkedni is jutott idő, pláne, hogy a kapcsolatépítésre külön “network arénát” is biztosítottak.

A Lokál csapata is jó néhány érdekes riportalanyba belefutott, beszéltünk például Marozsi Lászlóval, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának vezetőjével, aki azt is elárulta, hogy milyen összetevők szükségesek egy sikeres startuphoz. Arról már Szalai Piroskát, a BVK elnökét kérdeztük, hogy Budapest vajon tényleg az ígéretes induló cégek egyik központjává válhat-e. De azt is megmutatjuk, hogy mitől lesz tökéletes a népszerű GoPro kamera használata.

Együttműködő partnerünk a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.