EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb

Együtt éjszakáztunk a startupokkal

MNKH-Magyar-Nemzeti-Kereskedohaz-logo-EZT-HASZNÁLD-479x600Idén második alkalommal rendezte meg a “Startupok Éjszakája” néven futó eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A kezdeményezésnek a Bálna Budapest rendezvényközpont adott otthont, fővédnöke pedig Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A rendezvényen izgalmas hazai startupok és vállalkozásfejlesztési programok mutatkoztak be, az érdeklődők pedig kiállítói standokon tapasztalhatták meg, mire is képesek a startup ökoszisztéma legjelentősebb szereplői.


Emellett a szervezők a kerekasztal beszélgetésekről sem feledkeztek meg: a magyar és külföldi szakértők többek között azt a kérdést járták körül, hogy milyen szerepe lehet a fővárosnak az innovatív vállalkozások fejlesztésében, és hogyan csinálják ezt más metropoliszokban. A Startupok Éjszakáján ismerkedni is jutott idő, pláne, hogy a kapcsolatépítésre külön “network arénát” is biztosítottak.

A Lokál csapata is jó néhány érdekes riportalanyba belefutott, beszéltünk például Marozsi Lászlóval, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának vezetőjével, aki azt is elárulta, hogy milyen összetevők szükségesek egy sikeres startuphoz. Arról már Szalai Piroskát, a BVK elnökét kérdeztük, hogy Budapest vajon tényleg az ígéretes induló cégek egyik központjává válhat-e. De azt is megmutatjuk, hogy mitől lesz tökéletes a népszerű GoPro kamera használata.

Együttműködő partnerünk a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.