EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb

Együtt éjszakáztunk a startupokkal

MNKH-Magyar-Nemzeti-Kereskedohaz-logo-EZT-HASZNÁLD-479x600Idén második alkalommal rendezte meg a “Startupok Éjszakája” néven futó eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A kezdeményezésnek a Bálna Budapest rendezvényközpont adott otthont, fővédnöke pedig Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A rendezvényen izgalmas hazai startupok és vállalkozásfejlesztési programok mutatkoztak be, az érdeklődők pedig kiállítói standokon tapasztalhatták meg, mire is képesek a startup ökoszisztéma legjelentősebb szereplői.


Emellett a szervezők a kerekasztal beszélgetésekről sem feledkeztek meg: a magyar és külföldi szakértők többek között azt a kérdést járták körül, hogy milyen szerepe lehet a fővárosnak az innovatív vállalkozások fejlesztésében, és hogyan csinálják ezt más metropoliszokban. A Startupok Éjszakáján ismerkedni is jutott idő, pláne, hogy a kapcsolatépítésre külön “network arénát” is biztosítottak.

A Lokál csapata is jó néhány érdekes riportalanyba belefutott, beszéltünk például Marozsi Lászlóval, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának vezetőjével, aki azt is elárulta, hogy milyen összetevők szükségesek egy sikeres startuphoz. Arról már Szalai Piroskát, a BVK elnökét kérdeztük, hogy Budapest vajon tényleg az ígéretes induló cégek egyik központjává válhat-e. De azt is megmutatjuk, hogy mitől lesz tökéletes a népszerű GoPro kamera használata.

Együttműködő partnerünk a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.