EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb Hódmezővásárhely

Ekkora körhíd csak az elkerülőnél lesz

Elhelyezték a 47-es főút hódmezővásárhelyi északi elkerülőjének alapkövét. A közel 13 kilométeres szakasz különlegessége egy körhíd lesz.

A 2018 márciusára elkészülő útszakasz nagyban tehermentesíti a várost forgalmi és környezetvédelmi szempontból. A felmérések szerint naponta 15-18 ezer jármű halad keresztül a 47-es útvonalán, az elkerülő megépítésével azonban jelentős változásra számíthat a térség. A majd 13 kilométeres szakasz megépítésével a Szeged–Debrecen közötti út biztonságosabb lesz.

HO_elkerülő út alapkő letétel északi elkerülő

Az alapkő ünnepélyes elhelyezését B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa, Almási István polgármester és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója hajtotta végre.

Az elkerülő egy igazi különlegességgel rendelkezik majd. A 47-es főút Szeged felőli részénél egy körhíd épül. Az öt elemből álló csomópont 30 méteres sugarú lesz, ehhez hasonló az országban egyedül Budaörsnél található, ám az ottani körhíd is kisebb az ide tervezettnél.

HO_elkerülő alapkő letétel északi elkerülő

Így fog kinézni az északi elkerülő.

A tervek szerint az északi elkerülő 2018 első negyedévére készülhet el. A 3,2 kilométer hosszú keleti elkerülő ezzel párhuzamosan zajló építése 2018 második negyedévében fejeződhet be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.