2017. december 18., hétfő
Auguszta

Külföld

Elárverezik Ali bokszkesztyűit és Castro aláírásával ellátott szivarjait

Muhammad Ali használt bokszkesztyűi és egy Fidel Castro által aláírt doboz szivarja lesznek a Julien’s Auctions sporttörténeti relikviákat felvonultató szombati árverésének kiemelkedő darabjai Los Angelesben.

A június elején, 74 éves korában meghalt amerikai ökölvívó kesztyűje, amelyet 1970-ben, az Oscar Bonavena elleni győztes mérkőzésén viselt a New York-i Madison Square Gardenben, várhatóan 60 ezer dollárt (17,6 millió forint) meghaladó összegért fog gazdát cserélni az árverésen.


Az aukció másik izgalmas tétele Ali egy doboz szivarja lesz, amelyre annak idején Fidel Castro, a kubai forradalom múlt héten meghalt “atyja” írta rá a nevét. Ali akkor kapta ajándékba a szivarokat, amikor régi barátjával, Howard Binghammal 1998-ban Kubába látogatott.

A legendás ökölvívó szignált fogvédője, amelyet az 1974-es Dzsungelharc (The Rumble in the Jungle) néven elhíresült meccsen viselt, a becslések szerint 5000 dollárt meghaladó összegért fog gazdát cserélni. Az Alihoz kötődő tárgyakat a fotográfus Bingham bocsátotta árverésre.

Az Icons and Idols: Sports 2016 című szombati aukción több mint 500 sporttörténeti emléktárgyra licitálhatnak az érdeklődők.

A tételek között szerepel a legendás brazil labdarúgó, Pelé néhány személyes holmija, köztük egy 1971-es Santos-Chelsea mérkőzésen viselt pólója, amely az előrejelzések szerint 8000 dollárt meghaladó összegért kelhet el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Lengyelország nem esedezik könyöradományért Európában, nem kéri Brüsszeltől, hogy ne indítsa el ellene az uniós alapszerződés hetes cikkének alkalmazását, és hagyja jóvá az igazságügyi reformot – szögezte le Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egy hétfő reggeli rádióinterjúban.

  • Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    A védelmet ellátó ügyvéd kérésére február 5-re halasztották Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari brüsszeli ügyének tárgyalását – közölte az ügyben illetékes belga bíróság hétfőn. A 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt, jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, mert egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak; Belgiumban gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.