2018. március 23., péntek
Emőke

Külföld

Elárverezik Ali bokszkesztyűit és Castro aláírásával ellátott szivarjait

Muhammad Ali használt bokszkesztyűi és egy Fidel Castro által aláírt doboz szivarja lesznek a Julien’s Auctions sporttörténeti relikviákat felvonultató szombati árverésének kiemelkedő darabjai Los Angelesben.

A június elején, 74 éves korában meghalt amerikai ökölvívó kesztyűje, amelyet 1970-ben, az Oscar Bonavena elleni győztes mérkőzésén viselt a New York-i Madison Square Gardenben, várhatóan 60 ezer dollárt (17,6 millió forint) meghaladó összegért fog gazdát cserélni az árverésen.


Az aukció másik izgalmas tétele Ali egy doboz szivarja lesz, amelyre annak idején Fidel Castro, a kubai forradalom múlt héten meghalt “atyja” írta rá a nevét. Ali akkor kapta ajándékba a szivarokat, amikor régi barátjával, Howard Binghammal 1998-ban Kubába látogatott.

A legendás ökölvívó szignált fogvédője, amelyet az 1974-es Dzsungelharc (The Rumble in the Jungle) néven elhíresült meccsen viselt, a becslések szerint 5000 dollárt meghaladó összegért fog gazdát cserélni. Az Alihoz kötődő tárgyakat a fotográfus Bingham bocsátotta árverésre.

Az Icons and Idols: Sports 2016 című szombati aukción több mint 500 sporttörténeti emléktárgyra licitálhatnak az érdeklődők.

A tételek között szerepel a legendás brazil labdarúgó, Pelé néhány személyes holmija, köztük egy 1971-es Santos-Chelsea mérkőzésen viselt pólója, amely az előrejelzések szerint 8000 dollárt meghaladó összegért kelhet el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyilvántartott bűnözőket találtak a Soros-szervezetben

    Nyilvántartott bűnözőket találtak a Soros-szervezetben

    Calais-nál ellenőriztek egy gyanús autót a francia rendőrök, akik az autóban ülök közül, négy utasról megállapították, hogy úgynevezett S-kartonnal rendelkeznek – számolt be a hírről a francia Nord Littoral regionális újság.

  • Tűzszünet kezdődött Szíriában

    Tűzszünet kezdődött Szíriában

    Csütörtök éjjel kezdődő tűzszünetről sikerült megállapodni a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), valamint a damaszkuszi rezsimet támogató Hezbollah libanoni síita milícia által működtetett sajtó.