2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Miskolc

Elhelyezték az új diósgyőri stadion alapkövét

Ünnepélyes keretek között helyezték el múlt hét csütörtökön az új diósgyőri labdarúgó-stadion alapkövét. A korábbi DVTK-stadion helyén egy csaknem 15 ezer férőhelyes, multifunkcionális, a labdarúgó-mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas aréna épül.

A stadion 14 798 darab vandálbiztos, felhajtható ülőhellyel felszerelt, fedett lelátójú, az UEFA IV.-előírásoknak megfelelő, nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas létesítmény lesz.


Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője időkapszulát helyeznek el a DVTK stadionnál - fotó: Lokál

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője időkapszulát helyeznek el a DVTK stadionnál – fotó: Lokál

A főépület földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten mobil falakkal osztható rendezvénytér épül egy pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten lesz 20 darab úgynevezett sky-box a hozzájuk tartozó társalgóval. Erre a szintre kerültek még az irodák, a stadionfelügyelet helyiségei és a médiastúdiók. A főépület legfelső szintjén, ami tulajdonképpen egy járható tető, helyezhetők el a médiaközvetítő állások.

Így fog kinézni az új DVTK stadion - fotó: Lokál

Így fog kinézni az új DVTK stadion – fotó: Lokál

A lelátó vasbeton szerkezetből készül, a nézőteret összesen 18 helyen tudják a nézők megközelíteni. A lelátók alatt szurkolói büfék és mosdók kapnak helyet. A város felőli északi, rövid oldal földszintes épületében lesznek a pénztárak, a söröző, az ajándékbolt és a múzeum.


A labdarúgópálya alulról fűthető, vízelvezetését alácsövezéssel oldják meg, a füvet pedig egyebek között automata locsolóberendezéssel tartják karban. A pályát műfüves sáv veszi körül, ahol nézőtéri menekülőlépcsők, akadálymentes nézőtéri pódiumok épülnek, itt lesznek a cserepadok, illetve itt közlekedhetnek a karbantartó és a rendezvényeket kiszolgáló járművek.

Tizenötezren szurkolhatnak az új arénában - fotó: Lokál

Tizenötezren szurkolhatnak az új arénában – fotó: Lokál

A stadion küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így ezekben sport- és kulturális rendezvényt, családi vagy egyéb eseményt is lehet rendezni. A stadion multifunkcionalitása biztosítja, hogy az aréna hosszú távon is fenntartható legyen.

Javában zajlik a bontás a DVTK stadionban - fotó: Loklál

Javában zajlik a bontás a DVTK stadionban – fotó: Loklál

A beruházás részeként a régi arénát elbontják és az új stadion építése mellett felújítják a Miskolci VSC sporttelepét is. A pályát NB I C kategóriás létesítménnyé alakítják, hogy amíg épül az új stadion, a DVTK NB I-es labdarúgócsapata itt rendezhesse meg hazai mérkőzéseit 2017-ben.

A beruházás során fontos szempont az értékmentés, így a „napos oldal” szerkezeti elemei és a hozzá tartozó pályavilágítás a stadionrekonstrukció után is megmaradnak és átkerülnek az Miskolci VSC pályára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.