EUR: 312,80 Ft
CHF: 267,33 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Miskolc

Elhelyezték az új diósgyőri stadion alapkövét

Ünnepélyes keretek között helyezték el múlt hét csütörtökön az új diósgyőri labdarúgó-stadion alapkövét. A korábbi DVTK-stadion helyén egy csaknem 15 ezer férőhelyes, multifunkcionális, a labdarúgó-mérkőzések mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas aréna épül.

A stadion 14 798 darab vandálbiztos, felhajtható ülőhellyel felszerelt, fedett lelátójú, az UEFA IV.-előírásoknak megfelelő, nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas létesítmény lesz.


Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője időkapszulát helyeznek el a DVTK stadionnál - fotó: Lokál

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere, Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője időkapszulát helyeznek el a DVTK stadionnál – fotó: Lokál

A főépület földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten mobil falakkal osztható rendezvénytér épül egy pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten lesz 20 darab úgynevezett sky-box a hozzájuk tartozó társalgóval. Erre a szintre kerültek még az irodák, a stadionfelügyelet helyiségei és a médiastúdiók. A főépület legfelső szintjén, ami tulajdonképpen egy járható tető, helyezhetők el a médiaközvetítő állások.

Így fog kinézni az új DVTK stadion - fotó: Lokál

Így fog kinézni az új DVTK stadion – fotó: Lokál

A lelátó vasbeton szerkezetből készül, a nézőteret összesen 18 helyen tudják a nézők megközelíteni. A lelátók alatt szurkolói büfék és mosdók kapnak helyet. A város felőli északi, rövid oldal földszintes épületében lesznek a pénztárak, a söröző, az ajándékbolt és a múzeum.


A labdarúgópálya alulról fűthető, vízelvezetését alácsövezéssel oldják meg, a füvet pedig egyebek között automata locsolóberendezéssel tartják karban. A pályát műfüves sáv veszi körül, ahol nézőtéri menekülőlépcsők, akadálymentes nézőtéri pódiumok épülnek, itt lesznek a cserepadok, illetve itt közlekedhetnek a karbantartó és a rendezvényeket kiszolgáló járművek.

Tizenötezren szurkolhatnak az új arénában - fotó: Lokál

Tizenötezren szurkolhatnak az új arénában – fotó: Lokál

A stadion küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így ezekben sport- és kulturális rendezvényt, családi vagy egyéb eseményt is lehet rendezni. A stadion multifunkcionalitása biztosítja, hogy az aréna hosszú távon is fenntartható legyen.

Javában zajlik a bontás a DVTK stadionban - fotó: Loklál

Javában zajlik a bontás a DVTK stadionban – fotó: Loklál

A beruházás részeként a régi arénát elbontják és az új stadion építése mellett felújítják a Miskolci VSC sporttelepét is. A pályát NB I C kategóriás létesítménnyé alakítják, hogy amíg épül az új stadion, a DVTK NB I-es labdarúgócsapata itt rendezhesse meg hazai mérkőzéseit 2017-ben.

A beruházás során fontos szempont az értékmentés, így a „napos oldal” szerkezeti elemei és a hozzá tartozó pályavilágítás a stadionrekonstrukció után is megmaradnak és átkerülnek az Miskolci VSC pályára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.