2019. április 19., péntek
Emma

Aktuális

Ellepték a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt a TEK-esek – fotók, videó!

Budapesten is fokozták a biztonsági intézkedéseket a berlini merénylet után. Vajna Timi ezzel kapcsolatban posztolt.

Budapest több pontján is feltűntek a rendőrség, illetve a Terrorelhárítási központ emberei. A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt konkrétan ellepték a TEK-esek, a közeli Sas utcában egy tank is parkol.


A Lokál fotóin jól látszik, hogy nemcsak egy tank, de egy kisebb csapat is vigyázza a vásárt, ami nem is csoda azután, hogy Berlinben is egy ilyen vásárban követtek el merényletet hétfő este.

Egyébként nemcsak ott, a város számos pontján vonult fel a TEK, például a Nyugati és Keleti pályaudvaroknál, vagy a Mammutnál.


IMG_0741

fotó: Csudai Sándor

A Belügyminisztérium kedden bejelentette, hogy növelik a rendőri jelenlétet, és újra járőrözni fog a TEK is.

IMG_0745

fotó: Csudai Sándor

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság értékelése szerint még utalás szintjén sem keletkezett magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ – írta közleményében a BM. Hozzátették, hogy a magyar titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek továbbra is folyamatosan kapcsolatot tartanak a külföldi társszolgálatokkal.

IMG_0740

fotó: Csudai Sándor

Ennek ellenére Pintér Sándor belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy az ország teljes területén fokozza a rendőri jelenlétet, különösen a bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok körzetében. Az intézkedésekről az Országos Rendőr-főkapitányság rövidesen részletes tájékoztatást ad.

IMG_0739

fotó: Csudai Sándor

A tárcavezető utasítására a rendvédelmi szervek konzultáltak az elkövetett merényletekkel érintett országok budapesti külképviseleteivel. A Terrorelhárítási Központ (TEK) a főváros több kiemelt pontján járőrszolgálati tevékenységet kezd.

IMG_0738

fotó: Csudai Sándor

A hatóságok a fenyegetettség általános szintjére figyelemmel további konkrét lépések megtételét nem tartják indokoltnak, de felkészültek arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát veszélyeztető információ felmerülése esetén haladéktalanul megtegyék a szükséges intézkedéseket – írták.

Kapcsolódó Cikkek