2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szekszárd

Élményt is ad az önkéntes munka

Hagyományteremtő szándékkal szervezett iskolai börzét az Esélyt Tolnának Alapítvány és a Garay János Gimnázium. Mint köztudott, 2016-tól az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele, hogy minden diáknak 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesítenia középiskolai tanulmányai közben.

Ugyanakkor a különböző szervezeteknek, alapítványoknak gyakran szükségük van a segítségre, a fiatalok önkéntes munkájára, de a két igény nem mindig talál egymásra. Ezért is hasznosak az ilyen alkalmak, amikor közvetlenül találkozhatnak a diákok és a fogadóhelyek. Elhangzott, hogy amikor törvényileg kötelezővé tették, a gyerekek eleinte negatívanan fogadták a közösségi szolgálatot. Ez a hozzáállás azonban mára jelentősen megváltozott, hiszen a diákok sok helyre eljutnak, új tapasztalatokra, ismeretekre, élményekre tehetnek szert az 50 óra alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.