2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Szekszárd

Élményt is ad az önkéntes munka

Hagyományteremtő szándékkal szervezett iskolai börzét az Esélyt Tolnának Alapítvány és a Garay János Gimnázium. Mint köztudott, 2016-tól az érettségi vizsgára jelentkezés feltétele, hogy minden diáknak 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesítenia középiskolai tanulmányai közben.

Ugyanakkor a különböző szervezeteknek, alapítványoknak gyakran szükségük van a segítségre, a fiatalok önkéntes munkájára, de a két igény nem mindig talál egymásra. Ezért is hasznosak az ilyen alkalmak, amikor közvetlenül találkozhatnak a diákok és a fogadóhelyek. Elhangzott, hogy amikor törvényileg kötelezővé tették, a gyerekek eleinte negatívanan fogadták a közösségi szolgálatot. Ez a hozzáállás azonban mára jelentősen megváltozott, hiszen a diákok sok helyre eljutnak, új tapasztalatokra, ismeretekre, élményekre tehetnek szert az 50 óra alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.