2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Veszprém

Élvezték a futsalleckét az ovisok

A Szilágyi iskola tornacsarnokát december 1-jén este veszprémi óvodások lepték el, akik városunk futsalosaitól tanulhatták a sportág alapjait.

Az esemény házigazdája és szervezője, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola az 1. Futsal Club Veszprém játékosaival karöltve látta vendégül öt veszprémi óvoda növendékeit.


A Szilágyi iskola diákjaival kiegészített társaság tagjai hat különböző állomáson csiszolhatták labdarúgótudásukat. Gyakorolhatták a labdavezetést, a kapura lövést, dekáztak, s az egymás elleni kétkapus játék sem maradhatott el.

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Halmay Györgytől, a Szilágyi iskola igazgatójától megtudtuk: az esemény célja az intézmény futballprogramjának népszerűsítése volt. – Szerettük volna bemutatni, hogy milyen labdarúgóműhelyt működtetünk, s milyen filozófiát képviselünk itt, a Szilágyiban. Az országban elsők között vezettük be testnevelésóráinkon a labdarúgástantervet – tette hozzá. Az esemény zárásaként a szervezők ajándékkal kedveskedtek az önfeledt játékban elfáradt gyerekeknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.