2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Veszprém

Élvezték a futsalleckét az ovisok

A Szilágyi iskola tornacsarnokát december 1-jén este veszprémi óvodások lepték el, akik városunk futsalosaitól tanulhatták a sportág alapjait.

Az esemény házigazdája és szervezője, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola az 1. Futsal Club Veszprém játékosaival karöltve látta vendégül öt veszprémi óvoda növendékeit.


A Szilágyi iskola diákjaival kiegészített társaság tagjai hat különböző állomáson csiszolhatták labdarúgótudásukat. Gyakorolhatták a labdavezetést, a kapura lövést, dekáztak, s az egymás elleni kétkapus játék sem maradhatott el.

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Halmay Györgytől, a Szilágyi iskola igazgatójától megtudtuk: az esemény célja az intézmény futballprogramjának népszerűsítése volt. – Szerettük volna bemutatni, hogy milyen labdarúgóműhelyt működtetünk, s milyen filozófiát képviselünk itt, a Szilágyiban. Az országban elsők között vezettük be testnevelésóráinkon a labdarúgástantervet – tette hozzá. Az esemény zárásaként a szervezők ajándékkal kedveskedtek az önfeledt játékban elfáradt gyerekeknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.