2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Veszprém

Élvezték a futsalleckét az ovisok

A Szilágyi iskola tornacsarnokát december 1-jén este veszprémi óvodások lepték el, akik városunk futsalosaitól tanulhatták a sportág alapjait.

Az esemény házigazdája és szervezője, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola az 1. Futsal Club Veszprém játékosaival karöltve látta vendégül öt veszprémi óvoda növendékeit.


A Szilágyi iskola diákjaival kiegészített társaság tagjai hat különböző állomáson csiszolhatták labdarúgótudásukat. Gyakorolhatták a labdavezetést, a kapura lövést, dekáztak, s az egymás elleni kétkapus játék sem maradhatott el.

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Öt óvoda növendékei játszottak (fotó: Zatkalik Dániel)

Halmay Györgytől, a Szilágyi iskola igazgatójától megtudtuk: az esemény célja az intézmény futballprogramjának népszerűsítése volt. – Szerettük volna bemutatni, hogy milyen labdarúgóműhelyt működtetünk, s milyen filozófiát képviselünk itt, a Szilágyiban. Az országban elsők között vezettük be testnevelésóráinkon a labdarúgástantervet – tette hozzá. Az esemény zárásaként a szervezők ajándékkal kedveskedtek az önfeledt játékban elfáradt gyerekeknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.