EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Extra

Ennyi pénzt hagyott maga után Prince a bíróság szerint

Mintegy 200 millió dollárra rúg a néhai Prince hagyatéka a vagyonbecslő által a bíróság elé terjesztett és a héten nyilvánosságra hozott iratok szerint.

Az énekes, aki áprilisban fájdalomcsillapító véletlen túladagolása miatt halt meg, nem hagyott hátra végrendeletet, így örökösei – egy testvére és öt féltestvére – egyenlő arányban részesülhetnek a vagyonból az adó levonása után, amely elviszi annak felét.

Prince halála után az illetékesek elkezdték felértékelni az énekes által hátrahagyott dalok katalógusának, a kiadatlan zenei anyagnak, a Paisley Park-i stúdiónak és más vagyontárgyaknak az értékét. Akkor a vagyonbecslést végző Bremer Trust egyik ügyvédje arról beszélt, hogy a hagyaték értéke 100 és 300 millió dollár között lehet.

A bírósághoz benyújtott és a héten nyilvánosságra hozott iratokban a Bremer Trust mintegy 200 millió dollárra becsülte a hagyaték értékét.

Két vagyonbecsléssel foglalkozó szakember, aki átnézte a dokumentumokat, az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy egyetért azok megállapításaival.

Az elhunyt rocksztárok hagyatéka még sokáig hatalmas bevételt jelent az örökösöknek. A Forbes évente kiadott becslése szerint 2016-ban – és az előző években is – Michael Jackson volt a legjobban kereső halott popsztár 825 millió dollár bevétellel. Őt követi Elvis Presley 27 millió dollárral, és a januárban elhunyt David Bowie 10,5 millió dollárral. (Bowie végrendeletében 100 millió dollár érétkű vagyont hagyott hátra.)

Prince vagyonkezelője idén 25 millió dollár bevételhez jutott és több albumot adott el, mint bármelyik elhunyt zenész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.