2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb IV.kerület

Erdőterasszal épülnek a házak

Különleges lakóépület készül Újpesten. A Metrodom ingatlanfejlesztő ugyanis az általuk épített, 17 emeletes  lakóházak teraszát a Milánóban már létező, úgynevezett bosco verticale, azaz vertikális erdő mintájára alakítja ki.

Mint azt lapunk megtudta, ennek köszönhetően a teraszokon körülbelül egy köbméteres betonteknőben 3–6 méteres fák növekednek, ezért a többletterhelés miatt az építmény speciális teherbírású lesz. Ráadásul a lakóktól független, automatikus öntözőrendszerekkel oldják meg a vízellátást.


4ker_haz

A látvány igazán impozáns (Fotó: realista.hu)

A kertészeti munkálatokat ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenniük a lakásokon. A házakat a Szent István tér és a Duna közé, az egykori bőrgyár területére tervezik, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A tervek szerint öt év kell ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék végleges formájukat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.