EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb IV.kerület

Erdőterasszal épülnek a házak

Különleges lakóépület készül Újpesten. A Metrodom ingatlanfejlesztő ugyanis az általuk épített, 17 emeletes  lakóházak teraszát a Milánóban már létező, úgynevezett bosco verticale, azaz vertikális erdő mintájára alakítja ki.

Mint azt lapunk megtudta, ennek köszönhetően a teraszokon körülbelül egy köbméteres betonteknőben 3–6 méteres fák növekednek, ezért a többletterhelés miatt az építmény speciális teherbírású lesz. Ráadásul a lakóktól független, automatikus öntözőrendszerekkel oldják meg a vízellátást.


4ker_haz

A látvány igazán impozáns (Fotó: realista.hu)

A kertészeti munkálatokat ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenniük a lakásokon. A házakat a Szent István tér és a Duna közé, az egykori bőrgyár területére tervezik, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A tervek szerint öt év kell ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék végleges formájukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.