2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb IV.kerület

Erdőterasszal épülnek a házak

Különleges lakóépület készül Újpesten. A Metrodom ingatlanfejlesztő ugyanis az általuk épített, 17 emeletes  lakóházak teraszát a Milánóban már létező, úgynevezett bosco verticale, azaz vertikális erdő mintájára alakítja ki.

Mint azt lapunk megtudta, ennek köszönhetően a teraszokon körülbelül egy köbméteres betonteknőben 3–6 méteres fák növekednek, ezért a többletterhelés miatt az építmény speciális teherbírású lesz. Ráadásul a lakóktól független, automatikus öntözőrendszerekkel oldják meg a vízellátást.


4ker_haz

A látvány igazán impozáns (Fotó: realista.hu)

A kertészeti munkálatokat ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenniük a lakásokon. A házakat a Szent István tér és a Duna közé, az egykori bőrgyár területére tervezik, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A tervek szerint öt év kell ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék végleges formájukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.