2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Évfordulós rajziskola

Tizenöt éve működik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szekszárdi karának gyakorlóiskolája égisze alatt a Szekszárdi Rajziskola. A jubileumot kiállítással ünnepelték meg az elmúlt héten.

A Babits Mihály Kulturális Központ Bakta termében Antus Györgyné, a gyakorlóiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy jelenleg a tehetséggondozás, rajzoktatás mellett fogyatékkal élő fiataloknak is tartanak művészetterápiás foglalkozásokat.

Csillagné Szánthó Polixéna, a szekszárdi önkormányzat humán bizottságának elnöke a város nevében köszöntötte az iskolát. Fusz György professzor, a PTE művészeti karának dékánhelyettese a kiállítást megnyitó beszédében elmondta, innen indulva már közel 60 fiatal került magasabb szintű művészeti oktatásba, és néhányuk hivatásának is választotta a képzőművészetet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.