EUR: 311,23 Ft
CHF: 265,18 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szekszárd

Évfordulós rajziskola

Tizenöt éve működik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szekszárdi karának gyakorlóiskolája égisze alatt a Szekszárdi Rajziskola. A jubileumot kiállítással ünnepelték meg az elmúlt héten.

A Babits Mihály Kulturális Központ Bakta termében Antus Györgyné, a gyakorlóiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy jelenleg a tehetséggondozás, rajzoktatás mellett fogyatékkal élő fiataloknak is tartanak művészetterápiás foglalkozásokat.

Csillagné Szánthó Polixéna, a szekszárdi önkormányzat humán bizottságának elnöke a város nevében köszöntötte az iskolát. Fusz György professzor, a PTE művészeti karának dékánhelyettese a kiállítást megnyitó beszédében elmondta, innen indulva már közel 60 fiatal került magasabb szintű művészeti oktatásba, és néhányuk hivatásának is választotta a képzőművészetet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.