EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Évfordulós rajziskola

Tizenöt éve működik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szekszárdi karának gyakorlóiskolája égisze alatt a Szekszárdi Rajziskola. A jubileumot kiállítással ünnepelték meg az elmúlt héten.

A Babits Mihály Kulturális Központ Bakta termében Antus Györgyné, a gyakorlóiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy jelenleg a tehetséggondozás, rajzoktatás mellett fogyatékkal élő fiataloknak is tartanak művészetterápiás foglalkozásokat.

Csillagné Szánthó Polixéna, a szekszárdi önkormányzat humán bizottságának elnöke a város nevében köszöntötte az iskolát. Fusz György professzor, a PTE művészeti karának dékánhelyettese a kiállítást megnyitó beszédében elmondta, innen indulva már közel 60 fiatal került magasabb szintű művészeti oktatásba, és néhányuk hivatásának is választotta a képzőművészetet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.